2013. november 11., hétfő

Fogadó órák a suliban.

Ma reggelre egy kicsit enyhült a légkör és olvadt a jég. Áron nagyon rendesen öltözött, az öltözékét bemutatta és időben indult a suliba. Most már csak a délutáni fogadóóráktól izgulok, nehogy valamilyen kellemetlen meglepetés érjen.

Amikor Áron elindult elkészítettem a reggelit.

Úgy döntöttem nem kínlódom tovább ezzel a bejárati ajtóval. Alaposan megnéztem azt a HiSec ajtót, amit többek között Ilinél is láttam beszerelve és elindítottam a megrendelést. Még aznap visszaigazolták és felmérést ígértek.

Möcihez megjött a villanyszerelő, de csak az egyik problémát oldotta meg, a másikra csak elmondta, hogy mi lenne a megoldás. Lehet, hogy annak én fogok nekikezdeni, mert Möci attól tart, hogy az árban húzósabb lenne.

Nem akartam megvárni, amíg teljesen kifogy a festék a nyomtatóból. Utána eredtem a neten, hol és mennyiért lehet beszerezni a festék patront és el is mentem megvenni.

Möci adott egy feladatot, hogy a Lehel piac felé járva vegyek két libacombot, de hiába szálltam ott le a metróról, a Lehelen hétfőn zárva tartanak a húsárukat eladó hentesek.


Az esti fogadó órákra ketten mentünk el. Volt, hogy megosztottuk a munkát és a német tanítónénihez én mentem a magyar irodalmat és nyelvtant tanítóhoz pedig a Möci ment és olyan is volt, mint a történelem tanító nénihez ketten mentünk be,

A németen annyira dicsérték Áront, Bálintot és Olivért, hogy szinte belepirultam. A magyart tanító néni elmondta, hogy az egyest a háromszori leckehiány miatt kapta Áron, mert azt nem tudja tolerálni - és az így is helyes -, de azt is elmondta, hogy éppen ma, Áron kapott egy ötöst, mert a tollbamondása szinte hibátlan volt.  Gyakorlatilag minden tanár dicsérte Áron eszét, de azt is elmondták, hogy rendetlen, szétszórt, álmodozó és néha kötekszik. Ez nekünk probléma és kihívás, de egyáltalán nem meglepő.

Jókedvűen jöttünk haza, hoztunk is a gyerekeknek krémest, meg gesztenyést és együtt vacsoráztunk. Áron valamilyen nyugger kaját evett, amiről éppen Emőke mondott le, Möci meg én megettük a tegnapi csirkeleves maradékát, Emőke pedig Möciáltal készített sütőtököt majszolt. Utána egy-egy krémest, de Áron és Emőke a saját részét félretetette.

Áront még sikerült rábeszélni egy hajmosással kombinált fürdésre, azután lefekvés.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése