2013. november 3., vasárnap

A huzika riasztója

Nagyon korán ébredtem. Csendben kiosontam a kertbe és folytattam a veteményes felásását. Már a felével kész voltam, amikor fáradtnak nyilvánítottam magam. Tettem még egy adag lehullott falevelet a smaragdfa bebugyolálóba. Szegény mostanra minden levelét elveszítette és csak én tudom róla, hogy ő egy hatalmas smaragdfa lesz, mert most még olyan csenevész, mint egy 50 cm-es vékonyka faág.

Kiengedtem Mannát, aki már alig várta, hogy élvezhesse a teljes szabadságot.

Möci is felébredt. Bekapcsolta a notebookot. Egy darabig olvasgatta az angolját és a Parókia portált, majd elkezdte készíteni a reggelit.

Amikor átjött Tomi, hogy a lovainak szedjen egy nagy vödör almát a sérültebbekből, én már a huzika riasztójával foglalatoskodtam.

Közben lejött Emőke is, panaszkodva, hogy őt Möci felébresztette. Felöltözött és rögtön elment sétálni. Mire a reggeli elkészült, addigra a huzika riasztója is működőképes lett. Ez nagy előrelépés, miközben tudnunk kell, hogy ez sem jelent 100 %-os biztonságot. Élesítés után elkezd vijjogni, ha valaki kinyitja az ajtaját, vagy a lakóterében mozog. Mondhatni ez egy picit növeli az ajtózár biztonságát.

Möcivel átvittük Gabikáékhoz a Persiles dobozt, meg két zacskó almát. Egy kicsit dumáltunk náluk, főleg Zita iskolai előmeneteléről, azután vissza a bázisra.

Ismét nekilódultam az ásásnak, jövő hétre már alig marad a veteményes negyede.

Elkezdtünk pakolászni, mert ma mindenki szeretett volna egy kicsit korábban Budapestre érni, mint szoktunk.

Duna kapu zárása közben még elköszönőben azt kérdezte Vince, hogy adjon-e néhány keszeget. Mondtam, hogy szívesen elfogadom. De az vele a probléma - mentegetődzött Vince -, hogy már megvan pucolva.  Nem bánom - mondtam mosolyogva - kivételesen úgy is elfogadom.

Gyorsan és szervezetten összepakoltunk. Sok alma is bekerült a Scenic csomagtartójába, Mannát is sikerült bepaterolni és indultunk.

Először Emőkét és Mannát tettük ki és csak utána indultunk Áronért. Nagyinak is vittünk fel almát és Möci nekiadta a tőlem kapott szál rózsát. Meghallgattuk az első élménybeszámolójukat az egri üdülésükről.

Hazajövet, Möci főzött makarónit, én melegítettem a bolonyait rá és reszeltem a sajtot hozzá. Bár a makaróni nem volt teljesen megfőve, de azért nagyon finom volt.

Utána Möci lement a templomba, én pedig mélyhűtő készre alakítottam a három keszeget. Megmostam, levágtam a fölös uszonyokat, besóztam, beirdaltam és a vágásokba vékony fokhagymaszeletkéket tettem. Mindegyik külön alufóliát kapott és zsupsz be a mélyhűtőbe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése