2013. december 1., vasárnap

Manna nélkül

Csak nyolc óra után keltünk. Mire lementem, hogy megírjam az elmaradt blogbejegyzéseimet, Áronnak szó szerint már csak a hűlt helyét találtam. Tegnap mondta is, hogy ő korán reggel kifog menni horgászni. Kicsit később lejött Möci készíteni valami harapni valót. Finom reggeli lett belőle. Amikor Áron visszaérkezett a horgászásból, már a reggeli vége fele jártunk, de neki is hagytunk egy jó nagy adagot. A dömsödi életünk szinte minden fázisában eszünkbe jut a Manna. Reggeli közben például megkérdeztem: "Manna kapott már enni?"

Möci kicsavarta a kezemből a notebookot, de nem is baj, mert amúgy is azt terveztem, hogy lefűrészelem a "7"-es ajtószámba beragasztott csavarok hátsó felét. Le is csiszoltam, most már készen áll a felragasztásra.

Nekiálltam elültetni a csicsókát. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy tavaszra ki fog-e kelni, mert ha megnő nagyra, akkor a földben nagyon sok csicsóka gumó lesz. Nem volt akkora felásott terület, hogy az egész mennyiséget elültethessem, ezért a megmaradt felét elajándékoztam Béniéknek.

A huzikából kiszedtem a két gázpalackot és betettem az autóba, hogy ha hirtelen el szeretnénk indulni valahova síelni, akkor ne legyen gondunk a fűtéssel, főzéssel és a hűtőszekrény üzemeltetésével.

Még délelőtt nekiugrottunk az étkezésre vásárolt csicsóka saláta elkészítéséhez  a grillcsirkéhez. Volt abban reszelt csicsóka és reszelt alma, kemény tojás, só, bors, kefir, majonéz, citrom és kapor és mindez összekeverve, nagyon finom lett.

A régi blog könyvet el fogom rejteni a Möci elől, mert nem tesz jót a kapcsolatunknak.

Elindulás előtt, még mélyhűtésre előkészítettem a lazacgerincet (só, bors, mustár és kapor). A felét betettük a mélyhűtőbe, a másik felét hazavisszük és kedd este elvisszük a Laciékhoz.

Korán indultunk haza, mert Áronnak még nincsen készen a leckéje, a suli táskája pedig otthon maradt. Amúgy pedig nem ég a baloldali tompítottam az autóban, ezért jó lenne, ha még világosban érnénk haza.

Mire Áron és Möci elkészültek az indulásra, addigra én mindent bepakoltam az autóba. Hazafele csak a Shell kútnál álltunk meg tankolni, mert volt -10 Ft/l utalványom.

Tamás hívott fel, hogy csináljak valamit a navigációjával, mert holnap indulna Belgrádba és az IGO-ja nem fogadja el az utcanevet. Áthozta és semmi perc alatt feltettem neki egy friss Szerbia és Magyarország térképet. Közben ittunk egy-egy pohár bozsolét, amit Tamás tulajdonképpen Möcinek hozott.

Mire Möci lejött, mi már végeztünk a kütyüvel. Az X Faktor alatt pedig Möci végzett a borral.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése