2013. december 23., hétfő

Még mindig a készülődés

A felkelés után azt a feladatot kaptam, hogy gyúrjam nagyon vékonyra a megkelesztett bejgli tésztáit. Áron is kapott feladatot. Neki a két alaposan megmosott citrom haját kellett lereszelni. Közben Áron úgy döntött, hogy cseréljünk feladatot, mert neki jobban menne a tészta gyúrás, mint a citrom reszelés. Ebből egy kis perpatvar támadt, mert Möci át akarta venni minden területen az irányítást.

Végül hárman gyúrtuk a hat tekercs bejglit. Möci töltötte őket, de arra már nem tellett az időből, hogy meg is süssük. Mindenkinek pakolnia kellett. Rám a kaják bepakolását osztotta Möci. Áron a Mannát kapta feladatul.

Elvileg 1/2 11-kor kellett volna indulnunk, de Áron már egy 3/4 órája hajkurássza a csavargó Mannát és az sehol. Már egy fokkal jobb volt a helyzet, amikor Áron látta, hogy Manna a szomszéd telken van, de amikor átmászott egy lukon, akkor Manna azt mondta, nem megyek és elfutott.

Már-már azon gondolkoztunk, hogy Dömsödön hagyjuk, de Áron erről hallani sem akart. Végül Áron nagy nehezen becserkészte és át is adta a kerítésen. Bevittük a házba és ott sikerült betenni a kalitkájába.

Hazafele megálltunk a K&H bank Kiskunlacházi fiókjánál, hogy megérdeklődjük, miért nem működik Áron Trambulin kártyája. Kiderült, hogy azért, mert eddig még nem volt aktiválva.

Az út végén ketté váltak útjaink. Möcit és Áront kitettem az Auchan-ban. én pedig mentem a síelés előtti utolsó Gyogyóra, de előtte még beugrottam a villanyszerelési boltba, hogy az inverterhez meg tudjam  csinálni az összekötő kábelt.

A fizikoterápián elkértem magam a jövő heti kezelésről, mert halaszthatatlan síelni valónk van.

Mentem vissza az Auchan-hoz Möciért és Áronért. Ők is pontosan akkorra végeztek a dolgukkal.

Otthon kezdődött a nagy kipakolás.

Emőke áthozta a tegnap megérkezett új 10"-os tabletet, miközben a vevő jelentkezett a régiért. Éppen itt volt az ideje, mert különben kaptam volna némi szemrehányást, hogy minek nekem egyszerre két tablet.

Möci elkezdte a majdnem kész bejgli sütését.

Délután el kellett vinnem a 7"-os tabletet a vevőnek a Lehel téri Metró megállóba. Ez nem jelentett nagy problémát, mert a PCland-ból megrendelt inverterét amúgy is el kellett mennem a világ másik végére. Az inverterrel együtt vettem még egy SD kártyát is az Emőke új kütyüjébe, hogy fel tudjam neki telepíteni az IGO-t.

Hazajövet megtudtam, hogy Emőkének itt van a két unokatestvére Andris és Gergő és ma este fognak tartani nála a betyár fingós partit, amire az Áron is meg van hívva. Áron természetesen csak akkor mehet, ha a szobájában már karácsonyi rend van. Ez a program nagy lökést adott a rendcsinálásának.

Mi is későn feküdtünk le, de Áron még arra is rátett egy lapáttal, mert éjjel kettő után jött haza. Mondjuk nem volt nagyon messze, mert a két ajtó között az egész távolság nem több mint hat méter, de akkor is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése