2013. december 2., hétfő

Áron egyre nagyobb fiú és lassan felnőtt lesz

Áron már 7:05-kor elindult és mi csak azután keltünk. Az első dolgom az volt, hogy megnéztem megragadt-e rendesen a "7"-es az ajtón. Annyira megragadt, hogy a fölösleges kitüremkedett ragasztót alig tudtam lekaparni az ajtóról.

Möci készített egy finom reggelit, de ahhoz előbb le kellett szaladnom néhány dologért (Tej, köménymagos cipó, sajt).

Reggeli után először a postán intéztem el a pénzügyeimet, majd elindultam az autóvillamossági műhelybe Budaörsre megcsináltatni a bal első fényszórót és helyzetjelzőt. Onnan a gázcsere telepre mentem és mind a két gázpalackot feltöltettem. A 15 kg-ból csak 8 kg hiányzott.

Itthon kiteregettem az első adag nagymosást és betettem a második adagot.

Möcivel megbeszéltük, hogy délután elmegyünk a KÖZHELY-be a képeiért.

Egy darabig intéztem a kínai piaci ügyeket, majd gyorsan megebédeltem és már indulhattunk is. A 153-as buszon nagyon keményen kikérdeztem Möcitől az angol leckét. Annyira keményen, hogy amikor megérkeztünk a KÖZHELY-be, egy kicsit fellélegzett. Júlia nagyon segítőkész volt és még kaptunk is néhány angol nyelvű könyvet ajándékba.

Mire hazaértünk Áron már megérkezett az iskolából.

Egy párszor belekotyogtam a brushup-on kiosztott angol és magyar nyelvű anyagba. Mára nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy Katie előre elküldte a csütörtökön közzétenni tervezett anyagot korrektúrázásra. Gyorsan hozzá is láttam és az általam korrektúrázott változatot vissza is küldtem Katie-nek, azzal a záradékkal, hogy:

"I wish I knew English as good as you do Hungarian."

Möci szendvicseket és teát készített vacsorára.

Áron nagy nehezen beleegyezett, hogy megnézzem a házi feladatait. Nem csak a szülinapi tortán lévő gyertyák száma jelzi, hogy már 12 éves, hanem az is, hogy kezd kialakulni a felnőtt énje. Azt beszéltem meg Möcivel, hogy Áronnal szemben hangnemet fogok váltani. Nem azt fogom mondani, hogy: "Áron, légyszíves mutasd meg a házi feladatodat." hanem inkább úgy fogom megközelíteni a dolgot, hogy: "Áron, ha úgy gondolod, hogy neked hasznos lenne, ha én is megnézném a házi feladatodat, akkor szívesen szakítok rá időt."

Sikerült behajtanom a fürdőkádba és büszke volt rá, hogy a haját is megmosta.

Ezt a lefekvést és a villanyoltást is más alapokra kell helyezni. Nem szkanderből, ha nem oltod el, akkor majd én eloltom és ha újra meggyújtod, akkor kicsavarom a szobádban az összes villanykörtét, hanem valahogyan másképp, de ezt még ki kell találnunk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése