2013. december 6., péntek

Áron mégis mehet Bécsbe

Áron reggelenként nagyon el tudja tötyörészni az időt. Van, hogy a zokni felhúzása hat percig tart. El sem tudom képzelni, hogy ilyenkor miről álmodozik. Minden esetre jó neki, hogy ennyire ki tud kapcsolódni ebből a rohanó világból.
Megint odaadtam neki a decemberi ebédpénzt. Nekem még maradt annyi, hogy leszaladjak vásárolni a reggelihez. Vettem tejet, sajtot, virslit és köménymagos cipót.

Feljöve egy bevásárló kocsit is hoztam magammal, hogy a két, megtöltött súlyos gázpalackot le tudjam vinni az autóba.

Amikor elkészült a reggeli Möci királynő is felkelt és elindított egy nagymosást

Reggeli közben megjegyeztem, hogy milyen érdekes, hogy Európa közepén a Benelux államokban, Svájcban hosszú évtizedek óta szinte alig voltak tüntetések, nem úgy mint Európa többi országaiban. Az élet ott, mintha nyugodtabb lenne és nincs annyi gyűlölködés.

Möci leült a konyhában angolt tanulni, én meg kivittem áramot az erkélyre és lecsiszoltam a pótlásra előkészített járólapok éleit. A negyedik lapot le kellett volna szabni, de ez nem sikerült, így a negyedik lapot le se tudtam fektetni. Lehet, hogy jobb lett volna, ha az egész kijavítást egy szakemberre bízom? Most már mindegy, három le van ragasztva, a negyedikkel meg majd lesz valami.

Ancika (velünk szemben lakó szomszéd) Istvánon keresztül reklamált, hogy minek vannak itt a folyosón a gázpalackok? Nem teljesen értettem, hogy miért nem nekünk szólt közvetlenül, de nem is lényeges. Ha ez valóban zavarja őket, akkor azonnal levisszük az autóba. Fő a nyugalom és a békesség.

Möci sütőtök főzelékre tett sült bacon darabkákat és a tetejére reszelt sajtot szórt ebédre. Nagyon finom volt egy kis köményes kenyérrel.

Áron azzal az örömhírrel jött haza, hogy mégis tud menni a többiekkel holnap Bécsbe. Összeszedtük a rávaló pénzt. Áron lement a CBA-ba és vett zsömléket, felvágottat, sajtot és citromlevet. Készített magának szendvicseket. Közben telefonáltam Éva néninek (német tanárnő) és az utaztatásért felelős úrnak, hogy megoldható-e, hogy nekünk ne az iskolához kelljen mennünk olyan korán (6:15), hanem csak ide a Sasadi úti buszmegállóhoz. Minden klappolt, mi nem fél ötkor fogunk kelni, hanem csak 3/4 6-kor.
Este még levittük Mannát a kutyafuttatóra, mert holnap nem tudunk menni Dömsödre. Möcivel még sétáltunk egy bő félórát, de amikor már elkezdett fújni a jeges szél, akkor mi is hazajöttünk.

Este még megpróbáltunk megnézni egy Julia Roberts filmet DVD-ről, de Möci hamar bealudt, ezért én sem néztem végig.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése