2013. december 21., szombat

Próbafűtés a huzikában

Nyolc körül felkeltünk. Áron már korán reggel klimpírozott a Yamaha billentyűs hangszeren. Gyorsan begyújtottam a cserépkályhába és a piacra menet  Mannát is betettük a hordozójába, mert aktuálissá vált a védőoltásának a megerősítése. Az állatorvosi rendelőnél kezdtünk, de a rendelőt teljesen zárva találtuk.

A piacon a szokásosnál nagyobb bevásárlást tettünk a bejglik és a diótorta miatt. Vettünk darált mákot, mazsolát és még egy fél kiló diót is, mivel a saját diótermésünk már fogytán van. Beugrottunk a félretett kárpát kenyérért.

Itthon Áron egyedül esett neki a reggeli készítésnek. Leolvastam a villanyórát és nagy szomorúan állapítottam meg, hogy egy hete összesen 1 KWó-t termelt a napelemes rendszerünk. Möci vigasztalt, hogy majd ma figyeljem meg, mert a múlt héten végig borongós volt idő. Amíg Möci a kertben szedegette a maradék lehullott almáinkat, addig Áron egyedül készítette a reggelit.

Nagyon bereggeliztünk és mindenki  tette a maga dolgát. Odakint süt a nap, bent ropog a tűz a cserépkályhában. Manna valahol csavarog és nagyon élvezi, amikor Dömsödön vagyunk.

Möci gyúrja a bejgli tésztáját. Én azt a feladatot kaptam, hogy lássak neki a dió pucolásnak. Utána Möci is és Áron  is kimentek a levegőre. Én még behoztam egy-két napot a blogban, azután követtem őket. Áron kiment horgászni. Möcivel megpróbáltuk megmenteni téli fagytól a maradék almatermésünket. Az idő nagyon kegyes volt hozzánk, mert hét ágra sütött a nap.

A lakókocsi próbafűtése addig  jól ment, amíg rögzítettem a két teli gázpalackot és bekapcsoltam a fűtést, de sajnos a 12 V-os rendszer nem tudta  meghajtani a körfűtés ventilátorát, mert az  220 V-os.

Délután meg is rendeltem egy 12 V DC / 220 V AC invertert, amit hétfőn már át is vehetek. Az egész cakli-pakli 8000.- forint, ami kb. fele, mintha egy új 12 V-os ventilátort kellett volna venni, amit még macerás is beszerelni és ez az inverter lehetővé teszi, hogy kisebb fogyasztók, mint például a Notebook vagy a mobil telefon töltő esetleg a fényképezőgép akkutöltője működhessen a 220 V-os dug-aljról.

Befejeztem a dió darálást, miközben Möci a megmentett almákkal bajlódott. Mindehhez Áron nevű bárzongorista szolgáltatta a zenét. A repertoárja gazdag volt: Boci boci tarka, Csendes éj, Szamár induló és a Für Elise.

A kései ebédre, illetve a korai vacsorára Möci hideget tálalt, de olyan gazdagon, hogy alig tudtuk abbahagyni a zabálást.

Közben Möci bekapcsolta a szaunát és az nagyon finom volt.

Este még megpróbáltunk keresni valamilyen nézhető TV műsort, no de szombaton este? Ez a keresés egy rövid idő után reménytelennek bizonyult.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése