2013. december 3., kedd

lazacsült Laciéknál

Möci már hajnalban felment, én pedig annyira bealudtam, hogy csak 1/2 8 előtt pár perccel riadtam fel, remélve, hogy Áron nem aludt el. Megnéztem és megörültem a rendetlen szobájának, mert már nem volt itthon. Szerintem időben elindult.

Este én is túl sokáig nézegettem a frissen kapott angol nyelvű könyveket és valószínű, hogy azért aludtam el Áron indulását.

Reggeli után elhatároztam, hogy a végére járok a Fuji FinePix fényképezőgép problémájának. Egyben biztos voltam, hogy a család nem lehet egy használható fényképezőgép nélkül. A lehetséges megoldások között sok változat keringett a fejemben.


  1. Megkeresem a fórumokban, hogy többen foglalkoznak-e ezzel a hibajelenséggel:"!CARD NOT INITIALIZED" és ha igen, akkor mit javasolnak.
  2. Elviszem a gépet a szervizbe, hátha megéri megjavíttatni.
  3. Begurulok és veszek egy új fényképezőgépet.

Szerencsére már az első lépés hozott sikert. Addig bóklásztam a fórumokban, mígnem egy fórumozó azt nem javasolta, hogy a memóriakártyát ne a számítógépen keresztül formázzam, hanem a gépben. Ettől a hiba és a hibajelzés elmúlt. Ennek azután annyira megörültem, hogy rögtön elláttam fotókkal a vaterára eladásra feltett cuccaimat.

Időben elindultam a gyogyóra. A gyógytornásznőnek panaszkodtam, hogy éjszaka még mindig lesugárzik a fájás a bal combomba. Mire huncutkodva megjegyezte, hogy meg kellene próbálnom ágyat váltani.

Tettem egy kört Budaörsön és vettem egy 1"-os külső/külső könyököt a szivattyúhoz. 80 cm-es külső/belső flex-et nem kaptam sehol, de előjegyeztettem.
Möci telefonált, hogy igyekezzek haza, mert elkészült az ebéd. Közben Áron hazaérkezett. Amikor kérdeztem, hogy ő mit ebédelt, akkor derült ki, hogy semmit, mert erre a hónapra ő nincs is befizetve. A német gyakorlás előtt gyorsan bekaptunk egy-egy tányér füstölt gerinccel ízesített tejfölös krumplilevest. 

Mire a fiúk is megérkeztek, mi már befejeztük az evést. A német gyakorlás olyan jól ment, hogy észre sem vettük, olyan gyorsan elrepült a másfél óra.

Áronnak ma lejárt a buszbérlete, ezért együtt lementünk, de mire lementünk a busz végállomásra a bérletpénztár már zárva volt. Megbeszéltük, hogy reggel korábban indulunk el és még akkor sem késő megvenni.

Áronnak átnéztem a füzeteit (Tájékoztató, leckefüzet) és a házi feladatát, és megbeszéltem vele, hogy ha mi elmegyünk, akkor 1/2 8-kor feküdjön le és 8-kor oltsa el a villanyt.

Áronnak nagyon tetszett, hogy a szülinapjára kapott karórával teljes-értékűen tudja a TV-t kapcsolgatni, csatornákat váltani és a hangerőt szabályozni.

Csabi felhívott, hogy holnap délelőtt elviheti-e az autót, mert a világ végére kell mennie egy állás interjúra. Mondtam, hogy mi nem tervezünk holnapra semmi olyan programot, amihez szükségünk lenne az autóra, vigye nyugodtan. 

Elkezdtem készülődni, de Möci azt mondta, hogy ő nem jön tömegközlekedéssel, mert hideg van. Mondtam, hogy akkor én lemondok arról, hogy Laciéknál alkoholizáljak és menjünk autóval. Nem sokkal később azt mondta, hogy neki egyáltalán nincs kedve jönni, inkább itthon marad. Én ezt nem tehettem meg, mert már megígértem Fruzsinának, hogy viszek sütésre előkészített lazacot és kértem, hogy ő pedig készítsen egy tejfölös, majonézes, citromos salátát hozzá.

Hét után nem sokkal érkeztem. E. Laci már ott volt. Fruzsival együtt sütöttük a halat. A saláta is finom lett volna, ha Fruzsi nem szaporította volna egy kis nem teljesen megfőtt tésztával. Laciék hiányolták Möcit és Fruzsi azt mondta, hogy ha nincs itt Möci, akkor szolidaritásból ő sem pálinkázik.

Eredetileg úgy volt, hogy letöltik a "Nagy füzet" c. filmet,de az nem sikerült. Laci begyújtott a kandallóba, vacsi után körülültük és úgy dumáltunk.  Korán indultam haza és nem sokkal 10 óra után már itthon voltam.

Möci, Emőke és Áron együtt néztek egy Julia Roberts filmet, ráadásul úgy, hogy angol gyakorlásnak magyar hanggal, de angol feliratozással.

Hazajövet még le kellett olvasnom a vízórákat, mert ma van a beadási határideje.

Möci már sürgetett, hogy későre jár és le kellene feküdnöm, de még a kaukázusi kefireket rendbe kellett tennem, (leszűrés, a kefirgombák lemosása és az új tejjel való feltöltés). 









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése