2013. december 22., vasárnap

Konyhai készülődés az ünnepekre

Elkezdődik a nagy karácsonyi készülődés, ami azt jelenti, hogy mindenki süt főz.

Gyorsan megreggeliztünk. Mannát kiengedtük csavarogni és vadászni.

Möci hozzálátott a töltött káposzta készítéshez. Megfűszerezte és megkeverte a darált húst a rizzsel és néhányat belegöngyölt a káposzta levelekbe. Amelyiknek nem jutott levél, azt csak úgy a tetejére, azután hadd főjön. Utána meggyúrta a hat bejglinek való tésztát és azokat betette keleszteni a hűtőbe.

Áron készítette a bufallói csirkeszárny kenőcsét. Sok ketchup, két paradicsom konzerv, citrom, méz, szójaszósz, só, bors, sör, rengeteg kinyomkodott fokhagyma és még sok minden egyéb, ami titok.

Megmosta a csirkeszárnyakat, én feldaraboltam, ő pedig megforgatta egyenként a paprikás lisztben. Áron nagyon sokat tud segíteni a konyhában. Egyszer csak azt fogom látni, hogy kapkodnak utána a lányok, mert olyan jól tud főzni.

Nekiálltam a megpucolt dió megdarálásának. Közben Möci kettéválasztotta a tíz tojást. Amíg ő forró víz fölött lassan kevergetve porcukorral krémmé keverte a tíz sárgáját, addig én felvertem habnak a fehérjét, porcukorral tovább habosítottam és bekevertem a diótorta liszt nélküli tésztáját. Szépen elegyengettem a tepsiben és kezdődhetett a sütés.

Amikor a diótorta megsült átmentem a Gabikáékhoz, de a számítógépén addigra uninstallálta a kéretlenül felmászott programokat.

Ebédre megkóstoltuk a töltött káposztát tejföllel és friss kárpát kenyérrel. Még most is csurog a nyálam, ha csak rá gondolok.

Ebéd után sétáltunk egy nagyot. Felmentünk egészen a kis hídig és onnan vissza.

Feldaraboltam a diótortát három csíkra, majd egyenletesen megkentem a kakaóval és margarinnal dúsított krémmel. A kész tortát kicsit még díszítgettem, majd bekerült a hűtőbe.

Vacsira valami hideget ettünk, azután még egy szauna és sör.

Áronnak ismét sikerült rávennie bennünket, hogy játszunk egy Capitaly-t. Mondanom sem kell, hogy megint teljesen elszegényedtünk. Möci át is adta a telkeit, házait, olyan reménytelenné vált a helyzete. Én még tartottam magam egy darabig, azután feladtam, pedig Áron ragaszkodott volna ahhoz, hogy játszik az utolsó csepp vérig.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése