2013. december 27., péntek

Öt perc Laci bácsiéknál

Reggeli előtt kinéztünk a piacra, de majdnem nulla volt a felhozatal. Csak egy flakon frissen fejt tejet és egy fél kárpát kenyeret tudtunk venni.

Itthon jól bereggeliztünk. Möci becsomagolt egy kis ajándékot és elindultunk Laci bácsiékhoz. Bár még mindig nagy létszámú volt a család, illetve a vendégsereg, nagyon szívélyesen fogadtak. Az ünnepekre itthon volt a négy gyerek, akik közül már kettő családos és azok is itt voltak, akik életvitel szerűen már Írországban laknak.

Egy kis pálinkázás közben jól elbeszélgettünk családról, hitről és a különböző értékrendekről. Annát alaposan kikérdeztük, hogy számára mik a legfontosabb szempontok, amik szerint párt választ.

Az átvitt inverter vizsgálatáig még el sem jutottunk, amikor már tálalták a többfogásos ebédet, miközben arról hallani sem akartak, hogy mi elmenjünk.

Egyik fogás finomabb volt a másiknál és mire a fekete kávéig eljutottunk már fel se tudtunk állni.

Laci bácsi felvezetett a "szentélybe", ahol alig lehetett megmozdulni a sok cucctól és az asztalon is csak ő tudott eligazodni a nagy rendetlenségben.

Hamar megállapította, hogy az inverter, amit vettem, nem szinuszos 220_V-ot ad le a kimenetén, ami az én esetemben azt jelenti, hogy a fűtés körbefújásáért felelős ventilátor tápellátására nagy valószínűséggel alkalmatlan.

Már majdnem sötétedett, amire az öt perces vizitünknek vége lett.

Hazamenve Möci megint bekapcsolta szaunát, ami ebben a borongós decemberi napon nagyon jól esett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése