2013. december 30., hétfő

Elő szilveszter

Reggel az üzleti élettel kezdtem. Lerendeztem a CITIbankot és a tinydealt, a 43-as sícipőket és az 1500 W-os invertert.

Möci odatette sülni a besózott oldalast jó sok fokhagymával és két kisebb vöröshagymával.

Berámoltam a kocsonyákat az autóba, de egy tányérral átvittem Béninek, mert ő most szalmaözvegy. Átvittük neki a nagy létrát, de a hosszabbító a Feri bácsinál van. Mondtam, hogy amikor viszem a Rokkónak a csontokat, akkor majd elhozom. Sajnos Feri bácsiék nem voltak otthon. Rokkó hiába lejtett nekem táncokat, meg van tiltva, hogy a kerítésen keresztül etessem, ezért a csontokat csak felakasztottam a nyílon zacskóval, a létra hosszabbítót pedig majd Béni áthozza.

Möci a reggelihez feltálalt a frissen sült oldalasból is egy darabkát. Nagyon finom volt.

Korán terveztük az indulást, ezért gyors pakolásba kezdtünk. Möci csak előkészítette a pakkokat,én meg gyömöszöltem az autóba.

Még bekanyarodtunk az Önkormányzathoz, hogy az elhagyott telekről érdeklődjünk, de ott hosszú munkaszünetet tartottak, majd az újévben.

A következő állomás Szigetszentmiklós lett volna, mert Emőke a Vaterán vásárolt egy sínadrágot, amit ott terveztünk átvenni, de ez nem jött össze.

Emőke is elbizonytalanodott, hogy ő tud-e velünk jönni Gerlitzenbe és egyáltalán akar-e velünk jönni síelni. Möci határozottan közölte, hogy ezt már lezongoráztuk, kifizettük, ezen már ne tököljön.

Én a budaörsi Kikánál adtam randevút az egyik 43-as sícipőt árulónak. Odakanyarodtunk, mert a Kikában amúgy is szerettünk volna nézni egy fenyőfából készült könyvespolcot, de csak nagyon drágákat találtunk. Viszont vettünk végre a diótortának egy szép hosszúkás tálat.

A randi összejött, a sícipő egyszerű, hibátlan, viszont öreg volt, de azt az 500.- forintot nem sajnáltam érte, még ha csak tartalék, akkor is megéri.

Még beugrottunk az ImHouse-ba egy ajándék csomagért IKEÁ-ba már nem volt kedvünk benézni, inkább hazamentünk és kirámoltunk mindent az autóból. Még Emőke is segített felhordani a cuccokat.

A postán elintéztem a január 1-i Takarékjegyet és kivettem annyi forintot, amennyit még Emőke után be kell fizetnünk a sítúrára.

Bekaptam a megmaradt töltött káposzta felét és leültem blogot pótolni.

Késő délután átöltöztünk egy kicsit ünneplőbe és bepakoltuk az autóba a hat tányér kocsonyát, hogy elinduljunk elő szilveszterezni.

Sajnos Tamás nem tudott jönni, mert öreg fiúk hoki meccse volt.

Amikor megérkeztünk, átadtam Fruzsinának a gyümölcsrekeszbe telepített hat tál kocsonyát, mondván, hogy virágot a virágnak. Már vizuálisan is tetszett neki a vacsora.

Möci vitt ajándékba egy bőrdzsekit Lacinak a motorozáshoz, amitől Laci egészen meghatódott.

A kocsonyának nagy sikere volt és utána még későig beszélgettünk.

Mire hazaértünk már elmúlt éjfél, de úgy tűnt, hogy Möci nem tudta kidumálni magát Fruzsinával, mert még egy jó darabig chat-eltek.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése