2013. december 18., szerda

KÖZHELY Karácsony

Reggel csak annyira ébredtem fel, hogy Áronnak elmondjam, hogy az odakészített 1000.- forintnak mi a küldetése. 600.- forintot adjon meg a Budaörsi Tenisz Centrumban Etának, amit a múlt szerdán volt kedves kölcsönadni a kiegészítő buszbérletre és a maradék 400.- forintból vegyen egy nagy melegszendvicset, hogy ne éhezzen egész nap.

Délelőttre azt terveztem, hogy befejezem a bejárati ajtó mögötti hiányzó padlólap leragasztását. Ez nem túl nagy munka, de el kell kezdeni. Egy görög filozófus egyszer azt találta mondani, hogy: "Ha egy munkához hozzákezdesz, akkor már a felével készen is vagy."

Délelőtt átvettünk egy angol tesztet. Meg voltam elégedve az eredménnyel.

Möci megsütötte a KÖZHELY karácsonyra szánt almás pitét és becsomagolta a Katie-nek és Borinak szánt karácsonyi ajándékokat.

S. Fruzsina négy előtt érkezett és kérdezte is, hogy nem okoz-e ezzel nekem problémát.

Amikor Áron hazajött, akkor felkínáltuk neki, hogy elvisszük a KÖZHELY karácsonyra, de ő inkább otthon maradt, hogy befejezze a házi feladatait.

Emőke is arra való hivatkozással nem csatlakozott hozzánk, hogy készül a pénteki vizsgáira, de szerintem mind a két gyerek abban spekulált, hogy amint kitesszük a lábunkat lemennek Mannával a kutyafuttatóra sétálni egyet.

Végre rászántam magam, hogy felhívjam Adrit, mert már nagyon meg voltam ijedve, hogy valami visszafordíthatatlan baj lesz a metsző fogaimmal. Adri azt tanácsolta, hogy naponta öblögessek kétszer Listerine-nel és január 8. után jelenjek meg a rendelésén.

Mi szinte az utolsó pillanatban ültünk fel a 153-as buszra. Egy hajszálnyit még így is késve érkeztünk a karácsonyi ünnepségre. Katie annyira megörült nekünk, hogy mind a kettőnkre kiosztott néhány puszit. A műsor a szokásos volt. Utána a sok terülj terülj asztalkáról szemezgettük a finomságokat. Legnagyobb sikere Zsuzsa francia salátájának és Möci almás pitéjének volt.

Átadtuk Katienek a Möci egyik bekeretezett rajzát, mint karácsonyi ajándékot. Katie teljesen meg volt hatódva. Borinak is vittünk egy plüss macit ajándékba, mert úgy gondoltuk, hogy ő nagyon ki van éhezve egy kis szeretetre. Csodálkozott is, mert még a szüleitől se szokott ajándékot kapni.

Manna beszámolt róla, hogy milyen sikeres az otthoni kefir gyártása, még laktóz mentes tejből is sikerült neki finom kefirt készítenie. Elhoztunk onnan egy angol- és egy német-nyelvű ingyen elvihető könyvet, aminek Csabi és Áron választásunk szerint örülni fognak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése