2013. december 15., vasárnap

Nagyival kocsonyáztunk

Áron még nyolc előtt kelt, én meg egy kicsivel nyolc után. Áron rögtön megtámadta a számítógépet, én pedig elrámoltam a tegnapi bélyegezés maradékát a fenti asztalról.

Jó későn reggeliztünk. Volt abban lágy-tojás, Áronnak rántotta, tej, tejeskávé.
Áron játszott is, meg tanulgatott is.


Ami alatt én Gabikáéknál voltam jött Miskolczi úr és meghozta a méretre szabott csempéket, de sajnos a nekik előkészített lazac darabokat Áron elfelejtette oda adni. Talán jobb is, mert a lazac még nem volt előkészítve. Gyorsan meg is csináltam és készítettem belőle két pakkot. Az egyiket a családnak, a másikat a macskájuknak.

Ebédre megettük a körömpörkölt második felét a töltött uborkával.

Elhatároztuk, hogy délután korán fogunk elindulni és meghívjuk a Nóra nagyit is a kora esti kocsonya vacsorára.

Gondosan és akkurátosan kezdtünk el csomagolni. Még gyorsan elgurultunk Miskolcziékhoz és elvittük nekik a lazac csomagokat.

Möci telefonon kiadta az utasításokat, hogy útközben miket vásároljunk. (kenyeret és vöröshagymát). Áron megtoldotta a vásárlást néhány almás pitével, mondván, hogy ő úgysem szereti a kocsonyát.

Nóra nagyit felhívtuk, hogy ha tud, akkor 5:00-re jelenjen meg a vacsora helyszínén. Örült a meghívásnak és jelentette, hogy ott lesz.

Néhány perccel 5 után mi is megérkeztünk. Mindent kipakoltunk és kezdődhetett a kocsonyázkodás. Unicummal kezdtünk és a kocsonya után sörrel fejeztük be a vacsorát. Nagyi nagyon jól érezte magát és szokása szerint megint elmesélt néhány történetet, amit már többször hallottunk. Ez benne van a pakliban. Möci szerint én már most többször mesélem el ugyanazt a történetet. Neki nincs egyéb dolga, mint húzogatni a strigulákat és mindannyiszor csodálkozni, vagy ha humoros a történet, akkor nevetni.

Möci és Áron együtt kisérték le a Nagyit a buszvégállomáshoz. Utána még megnéztük azX-Faktor döntőjét és lefeküdtünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése