2013. december 12., csütörtök

ünnepélyes brushup

Ma már frissebben ébredtem. Áron is pontosan indult és nem sokkal utána már lementem reggelihez tarjáért és a kefirhez tejért.

Amíg Möci a reggelit készítette elintéztem a kefir leszűrését és az új kefir beoltását a kefirgombával. Minden nap leloptam egy kicsit a kefirgomba szaporulatból, hogy délután tudjak vinni az angol tanárnőmnek (őt is Mannának hívják) egy adag termelésre használható kefir gombát.

Először  a CBA-ba mentem reggeli alapanyagokért, majd a Postára egy biztosítással egybekötött takarékjegy lejárta miatt. Kicsit össze is kaptam a póstás kisasszonnyal, mivel a az akció neve éppen "Hozamfix" volt, de időközben megjelent a kamatadó és az EHO-ról szóló rendelet ezért ezt "visszamenőleg"!!! levonták a hozamból.

Reggeli után elindultam a CITIBank-ba, mert Möci a megnövekedett banki jutalékok miatt kérte, hogy nézzem meg, milyen lehetőségei vannak átmenni a CitiBankba.

Délelőtt tartottunk egy kis közös angol tanulást, beleértve a készülődést a délutáni brushupra..

Felhívtam Zoli bácsit, hogy bemehetek-e  hozzá, ezt-azt megbeszélni az iskolába. Rögtön be is mentem hozzá. Érdeklődtem, hogy van a trónörökös, aki immáron egy éves.

Hazafele benéztem a közeli Barkácsboltba és megvettem a konyhai világítás szereléséhez szükséges anyagokat. A barkácsbolt mellett találtam egy SZERVIZ cégtáblájú kócerájt. Bementem . Hát az maga a csoda volt amit ott láttam. A tulajdonos ugyanis miközben elvállal mindenféle villamossági javításokat, műgyűjtő is. Körülbelül olyan mint Gerhard, a nürnbergi barátom, azzal a különbséggel, hogy amíg Gerhard az egész gyűjteményét valahol elzárva tárolja, addig ez az úr az üzletében csoportosítva, szépen felsorakoztatva tartja, hogy azt minden betérő jól láthassa.

Majdnem együtt mentünk a Brushupra, de Möci hiába sürgetett, én még megittam a kávémat. Le is késtem a14:23-as 153-as buszt, amivel még időben be szoktunk érni a brushupra. Möci már bent ült, amikor sok elnézést kérve késve megérkeztem. Nagyon hangulatos másfél óra volt. Mindenki ünnepelt. Sokan hoztak finom nasikat. A mi kis csoportunk közösen megajándékozta Mannát. Az én karácsonyi ajándékom egy adag mélyhűtött kefir gomba volt.

Hazafele megálltunk a Zöldségesnél és vételeztünk az esti gyümölcssalátához még használható gyümölcsöket (banánt, szilvát) és még gombát is.

Möci nagyon finom gomba pörköltöt készített főtt tésztával, amihez persze leküldött a CBA-ba tejfölért.

Amíg a vacsora készült, hozzákezdtem konyhai világítás rekonstrukciójához  és valamennyire sikerült is azt
ideiglenesen életre keltenem. Az 5,5W-os LED fényereje nem lett elegendő, de átmenetileg jobb mint a semmi.

Közben Csabi lejött az autókulcsáért és papírjaiért, mert este fontos randevúja volt. A gázpalackokat újfent fel kellett hoznia, de ez alkalommal nem a közös tárolóba, hanem az erkélyre tette azokat.

Amikor már tálaltunk, Áron átment Emőkéért és így négyen ültünk le vacsorázni. Möci még egy kis rozét is
szervírozott a gombapörkölt mellé. Áron még próbálkozott néhány kártyatrükkel, mert most a bűvészkedés az új hobbija.

Vacsi után már csak a blog írásával foglaltam le magam, azután lefeküdtünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése