2014. június 23., hétfő

Antenna kábel szerelés

Olyan sűrű a nyaralásunk, hogy nem is érek rá arra, hogy blogbejegyzést írjak.
Szinte még hajnal van (5:30), amikor Emőke lelép és  a Duna kapun keresztül megy át Gáborhoz és Klárihoz, akikkel még tegnap délután megbeszélte, hogy korán reggel elviszik őt Budapestre.

Mi csak bő két órával később keltünk. Azonnal kimentem locsolni.

Reggeli a kúp alatt. Tükörtojás, sült szalonna hagymával és tejeskávé.

Kihasználva, hogy ma hétköznap van, elindultam beszerző kőrutamra. Vettem egy TV antenna csatlakozót a huzika szereléséhez és elmentem a vasudvarba a szivattyú légtelenítő konstrukciómhoz venni alkatrészeket.

Visszafele beugrottam Feri bácsihoz, hogy eldicsekedjek Möci angol vizsgájával és a tervezett új konstrukcióval.

Feri bácsi átjött velem. Egy unicummal gratulált Möcinek a vizsgájához. Möci kérte, hogy fűrészeljem ketté a két tábla farost lemezt, mert erre szeretne festeni a július elejére tervezett kiállításukra. Feri felkínált egy kézi körfűrészt az akcióhoz.

Az új cirkulával sikerült mind a két tábla farost lemezt kettévágnom.

Elkészült az új szivattyút légtelenítő konstrukció. Ki is próbáltam, hibátlanul működött. Az való igaz, hogy Möcinek nem mondtam el, hogy amikor valamit locsolni szeretne, akkor a légtelenítő csapnak zárva kell lennie.

Délelőtt még bementem a villamos boltba egy koax kábelért. Möci megbízott azzal, hogy vegyek neki egy vonalas füzetet, de az az egyetlen papír üzlet ami Dömsödön van,az hétfőnként zárva tart. Mire visszatértem az egész istállóban árvíz volt. Möci azzal próbált nyugtatgatni, hogy akkor most legalább rendesen kitakarítjuk az istállót. Ketten egy egész órán keresztül folyt a katasztrófa elhárítás.

Az antenna kábelt  levezettem a huzika padlólemeze alá és ott közvetlenül az alváz mellett vezettem és rögzítettem végig  és ott csatlakoztatva a meghosszabbításhoz egy újabb lukon vezettem fel a TV alá.

Ebédre a tejfölös kapros tökfőzelék volt finom csirkepörkölttel. Ebéd előtt még belefért egy unicum, ebéd után pedig egy sör, mert úgy döntöttünk, hogy csak holnap megyünk haza.

Délután még kimentünk a stégre. Én úsztam is egy jó nagyot, de Möci csak napozott. Az idő ma még kegyes volt hozzánk, mert estére már rosszabb idő jósolnak
.
Leragasztottam a tetőre az antenna rúd gumiharangját. Feri szerint 24 óra múlva már bátran mozgathatom benne a rudat.

Amíg nem megy le a nap, addig még folytatom a talaj előkészítését a holnapi zöldbab vetésére. Csak akkor adtam fel, amikor már nem tudtam minden támadó szúnyogot agyoncsapni.

Este Horvátország - Mexikó ami nagyon izgalmasra sikeredett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése