2014. június 10., kedd

Az autó klímája teljesen felmondta a szolgálatot

Korán ébredtünk. Áron már reggel hatkor levitte Mannát, mert a nyávogásából ítélve neki már nagyon ki kellett mennie. Jómagam csak 1/4 8-kor keltem, akkor viszont nagyon, mert siettem a Renault Baumgartenbe. Három témánk volt.

1. A tükör mozgató kapcsoló,
2. A klíma szivárgásának javítása és feltöltés,
3. Külső-belső takarítás

Az elsőre azt mondta Dénes Úr, hogy az anyagköltség 11.500.- forint és a munkadíj... Ne is mondja tovább, Dénes úr, ugorjunk, legrosszabb esetben soha nem lesz a tükörnek mozgató kapcsolója, de az is lehet, hogy a neten találok olcsóbbat.

A másodikra csak annyit mondott, hogy délelőtt lebontják az autó elejét és utána felhív, hogy mennyibe kerül a javítás. Ezt már előre tudom, hogy nem lehet megúszni, mert az autóban ilyenkor elviselhetetlen a hőség.

A harmadik nem került volna sokba (2.380.- Ft, máshol minimum 4-5.000.- Ft.), de azt mondta, azt grátisz megcsinálják.

Onnan átsétáltam a Szabó Ervin könyvtár Nagyszeben téri fiókjába, hogy visszavigyem a ma lejárt könyveket, de az csak 13:00 órától van nyitva.

Közben Emőke hívott, hogy tudom-e hol van a Manna. Mondtam, hogy Áron kora reggel levitte a kutyafuttatóra, mert, hogy ő most ott keresi, de nincs. Jól van, akkor megyek én is arra és majd együtt talán több sikerrel járunk.

Elővettem a legszebb "Mannuska" hívogató szavamat, de Mannát végül Emőke találta meg.

Itthon kényelmesen megreggeliztem és összeállítottam a napi teendőimet.

Utána már csupa rossz hír érkezett. Először Végh úr hívott, hogy mégse holnap mennek a napelemes rendszer bővítését szerelni, hanem majd csak csütörtökön. Ezt még könnyen elviseltem volna, de később Dénes úr hívott, hogy a klíma javítása sem sikerült, mert a klíma kompresszora felmondta a szolgálatot. Utána még mondott csillagászati számokat, de arra már oda se figyeltem. Végül azzal próbált nyugtatgatni, hogy lehetséges, hogy egy külső cég meg tudja javítani ezt a kompresszort, de ezt a hétvégét próbáljuk meg megoldani autó nélkül.

Már az egy megkönnyebbülést jelentett, hogy Möci korán hazajött és neki elpanaszolhattam mindent. Bánatunkra ettünk egy tegnapi csirkés zöldséglevest sok zöldborsóval.

A fiúk pontosan négyre érkeztek, mert tudták, hogy a gyerek német helyett évet záró pizzázás lesz. El is indultunk. Áron mutatta, hogy melyik mostanában a legjobb és legolcsóbb pizzázó. A hely kicsi volt és gyengén felszerelt. Nem is tudtunk egy közös asztalhoz leülni, de amit elénk tettek, az valóban finom és megfizethető volt. Négyünknek itallal együtt fizettem 6800.- forintot. Az enyém akkora volt, hogy amikor eljöttünk, a felét becsomagolva Áronnal küldtem haza Möcinek.

Én megint a könyvtárba igyekeztem, de ismét sikertelenül, mert már bezárt. Otthon azután online hosszabbítottam meg a kölcsönzési időt.

Itthon Möcivel átvettük a legfontosabb szavak szószedetét, de ő nagyon úgy érzi, hogy a körmére égett az idő.

Áron még Mannázott egy keveset Emőkével és ha kicsit későn is de végre lefeküdt.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése