2014. június 9., hétfő

Forma 1 Montreal

Jól kialudva ébredtem. Möci és Áron már régóta fent voltak. Az első dolgom az lett volna, hogy meglocsoljam a szomjazó növényeket. Hiába próbálkoztam, a szivattyú csak nem akart beindulni. Fejben újra átvettem a módszert és a műveletek sorrendjét, amit a Feri bácsitól tanultam és igyekeztem pontosan úgy eljárni, ahogyan neki már egyszer sikerült a föld mélyéből vizet fakasztani. A kitartás meghozta a gyümölcsét. Egyszer csak elindult a víz. Mindegyik veteményest sikerült jól meglocsolnom.

Áronnak tegnap megígértem, hogy ma készítek a reggelire bundás kenyeret. Lecseréltem a friss és eltenni való kefirt. A reggeli készítésben Áron csak annyit segített, hogy kirámolta a mosogatógépet. Möcit egyáltalán nem engedtük dolgozni, hogy minél többet tudjon tanulni.

Közben beszéltünk Emőkével és próbáltuk rászedni, hogy üljön föl a dömsödi buszra, ha másért nem, de legalább azért, hogy ússzon egy jót a Dunában.

Kint a kúp alatt reggeliztünk.

Reggeli után Möci elindult, hogy tegyen egy nagyobbacska kört biciklivel. Nekem kiadta a feladatot, hogy főzzek egy sok zöldséges csirke levest, mert annak a tartalma majd szükséges lesz a francia salátához.

Áron legózott a bélyegező szobában, de ő is úgy, hogy bekapcsolta a klímát, jómagam pedig nekiláttam a gyomtalanításnak. Tudtam, hogy erre nem lesz egy nap elegendő, de akkor is el kell kezdeni.

Közben megjött Miskolczi úr és beszélgettünk mindenféle térkövezésről. Abban maradtunk, hogy én elküldöm neki az általam tervezett beépítést, amire ő küld egy árajánlatot.

Először Möci is a kúp alatt talált annyi árnyékot, hogy tanulgasson. Azután elkezdett sürgetni, hogy menjünk már ki a partra.

Két  paradicsom palánta elültetésével átmenetileg befejeztem a mezőgazdasági munkálatokat és jelentettem, hogy kész vagyok.

Áron is velünk tartott, sőt kihozta a horgász felszerelését is, hogy fogjon a Mannának kis halakat.

A Duna ma is fantasztikusan finom volt. Legalább egy órát úszkáltunk benne.
Möci szakmai utasításai alapján elkészítettem egy nagy adag francia salátát.

Este megnéztük a Forma 1 Montreali futamát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése