2014. június 11., szerda

gombás tészta

Reggel Áron diadalittas örömhírrel kezdett: a rendcsinálás közben meglett a régi személyazonossági igazolványa és diákigazolványa. Az egyiket már központilag érvénytelenítették és kötelező leadni, a másik pedig még a régi iskolájáról tanúskodik. Elindulás előtt megemlítette, hogy ma lézer kardozásra  megy, ne izguljak, ha csak este hat után ér haza.

Igyekeztem több dolgot elrakni a helyére, mint amennyit előveszek, nehogy a rendetlenség az én igazolványaimat is elnyelje, mint ahogy elnyelte Áronét.

Möci késve indult az angolra, de a notebookot meg a nescafe-t lehozta.

Nagy Feri telefonált és azt jósolta, hogy a huzika délutánra megkapja a további két évre a műszaki vizsgáját és akkor visszateszi a bánya parkolójába.

Amíg Dénes úr nem szól vissza, hogy mit lehet tenni a Scenic klíma kompresszorával, addig itt vagyok a nagy bizonytalanságban. Bánatomban nyertem egy sakkpartit online.

Kora délután már vártam Möcit hazajönni, ezért elővettem egy nagy csirkecombot a mélyhűtőből és a mikróban felengedtetve gyorsan kirántottam. Mire Möci megjött, spenótos tésztával és francia salátával tálaltam.

Végh úr telefonált, hogy hatóan várholnap délelőtt 10-11 között érkeznek a bázisra és szerinte még aznap befejezik a napelemes rendszer bővítésének a telepítését. Én minden esetre úgy tervezem, hogy nyolc óra körül elindulok, mert akkor legkésőbb 10-re én is odaérek.

Áron hat után jött haza és nagyon jól érezte magát a Zoliéknál a lézer kardozás alatt. Itthon próbáltam rávenni, hogy rakja el a szanaszét szórt ruháit, de ez csak félig sikerült. Ezzel szemben arra kért, hogy ha még nyitva van a CBA, akkor vásároljak tejfölt, mert tejfölös gombás tésztát szeretne készíteni.

A vacsora készítése azzal kezdődött, hogy levert egy sörös korsót, ami millió apró darabra tört és elborította az egész konyhát. Amikor kértem, hogy függessze fel a vacsorakészítést és helyette fejezze be a ruhák rendbe rakását én pedig lemegyek vásárolni, akkor azon sértődött meg, hogy nem mondtam: "Semmi probléma, majd felszedjük."

Mire meghoztam tejfölt, a tarját és a  friss tejet, Áron már javában készítette a gombás tésztát.

Szép komótosan összeszedtem az üvegszilánkokat, hogy Áront ne zavarjam a főzésben.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése