2014. június 5., csütörtök

Béláéknál

Amilyen későn feküdtem este, olyan későn keltem reggel. Áront még tudtam emlékeztetni, hogy ma zongora órája van, de az óradíjat nem tudtam odaadni neki, majd a jövő héten bepótoljuk.

Reggelire a tegnapi lecsó maradékát és egy kis kefirt ettem.

Be kellett mennem a városba és arra gondoltam, hogy egyúttal meglátogatom Béláékat. Egyáltalán nem zavart a tömegközlekedéssel való utazás, csupán a 24-es villamos közönsége tűnt nekem idegennek, de olyannyira, hogy időnként megtapogattam a pénztárcámat, hogy megvan-e még.

A Béláéknál eltöltött rövid idő jól esett. Régóta nem láttam őket. Megbeszéltünk néhány apróságot a Samsung GALAXY S5 környékéről, kávéztunk, azután igyekeztem haza.

Hazaérve felhoztam Emőke nyugger kajáját és rendezkedtem a lakásban.

Áron váratlanul hazaérkezett fél négykor, amikor 3/4 4-kor már kezdődik a zongora órája. Azonnal indult tovább, én meg izgultam, hogy elkésik-e vagy sem.

Nekem csak ötre kellett mennem a "Vándor tábor" szülői értekezletre. Ott kaptunk néhány fontos információt, amiből fel tudunk készülni a június 21-i indulásra. Azt egy kicsit brutálisnak tartom, hogy az indulás, illetve a gyülekező hajnali 5:25-kor van a Keleti Pályaudvaron.

Hazaérkezve már mindenki itthon volt. Áron bemutatta a jelenlegi zongora tudását. Voltak benne hibák, de összességében nekem tetszett.

Mire hazaértem megérkezett Bélától az iReader egy régebbi (de a legjobb) verziója. Rögtön fel is telepítettem a kütyüre.

Felmentem Möcihez, hogy kikérdezzem a ma tanultakból.

Áront megkértem, hogy a CBA-ból hozzon két csirkecombot, meg egy pohár tejfölt, hogy készíthessek egy finom csirke pörköltöt. Emőkével együtt mentek le vásárolni.

A csirkepörkölthöz kifőztem egy adag spagettit és amikor már minden elkészült, lehívtuk Möcit, hogy vacsorázzon velünk. Tálaltam mellé CBA-s céklát, ami nem volt elég puhára főzve, viszont a csípős cseresznye paprika ment hozzá. Mindenkinek nagyon ízlett. Egy adagot küldtem fel Csabinak is, de Möci végül úgy döntött, hogy Csabi inkább egyen pizzát és ő ezt majd holnap beviszi a suliba magának ebédre.

A tanulási módszerekben vannak nézeteltéréseink ami abban áll, hogy én azt szeretném, ha Möci megtanulna angolul, ő pedig azt, hogy sikeresen levizsgázzon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése