2014. június 27., péntek

az istálló megint elárasztva

Reggel, mintha mi sem történt volna úgy jött le Möci köszönteni egy "jó reggelt".  Hát ebben nagyon különbözünk. Möci bölcsessége abban rejlik, hogy a legmélyebb konfliktusból is békét tud varázsolni.

Azután egy szó nélkül elbiciklizik a piacra, hogy a megcsappant tojáskészleteinket pótolja.

Elkezdtem volna locsolni, de a szivattyú alig, hogy beindult, azonnal leállt és nem is indult el újra. Benéztem az istállóba és egy sokkal nagyobb árvíz látványa fogadott, mint két héttel ezelőtt. Ebben én voltam a hibás, mert nem csupán nyitva hagytam a szivattyú légtelenítő csapot, de ki is szereltem, amitől a szivattyú beindításakor, mint egy szökőkút működött az istállóban. Naná, hogy azonnal levágta a fi relét. Nagy bűntudatomban igyekeztem azonnal kiszivattyúzni a vizet az istállóból, hogy mire Möci megjön, már ne lásson nagy árvizet. A szivattyúzás természetesen a felmosó vödörrel és a hozzátartozó feltörlővel történik.

Amikor Möci megjön a  reggeli kőrözöttes kenyér és tejeskávé a kúp alatt.

Tovább folytattam a sárgabarack előkészítése a lekvárkészítéshez. Möci rengeteg baracklekvárt készített, ami Áron egyik kedvence.

Möci intenzíven készült a kiállításra szánt anyagának az összeállításával. A dömsödi házból nagyon hiányzik Áron. Möci nyugtat, hogy biztosan jól érzi magát a táborban.

Ebéd után kimentünk a stégre. A víz még mindig friss volt, de azért úsztam egyet.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése