2014. június 14., szombat

csirkepörkölt

Jól kialudtuk magunkat. Először természetesen a locsolásnak szenteltem ezt az órát és csak utána gondolkoztam a piacon. Áron első szóra jött velem a piacra. Autónk nem lévén biciklivel mentünk mind a ketten. Mondták, hogy a piacon elő szokott fordulni, hogy a bicikli tolvaj kifigyeli, hogy a biciklivel érkezők hova mennek és ha nekik kedvezően olyan a helyzet, akkor elemelik a biciklit. Ezért amikor megérkeztünk, akkor a két biciklinket összelakatoltuk egymáshoz.

A piaci vásárlást az határozta meg, hogy Áron szerette volna ha csirkepörköltet készítünk ebédre. Ehhez a kolbászosnál nem csupán tojást és szalonnát vettünk, ami tulajdonképpen a reggelihez lesz szükséges, de két közepes csirkecombot is. Juliska nénitől vettünk 2 liter tejet és egy nénitől száraz tésztát, amit nagyon dicsért. Áront még beküldtem a piaci vegyesboltba kávéért, de mivel a zsebpénzét már korábban elkérte, vett magának két zacskó nassolni valót is.

Itthon Áron készítette a reggelit, én csak a kefir projektet intéztem. A kúp alatt terítettünk.

Megint gyomláltam egy részt, mert azt látom, hogy a veteményes nagyon meghálálja ha egy picit is mentesítem a gaztól.

Gabika és Feri bácsi áthozták a nagy létra hosszabbítót, ami azért problémás, mert akkor már nincs kifogás, neki kell állnunk cseresznyét szedni, ugyanis félő, hogy a jövő hétvégére már mind megkukacosodik. Gabika egyúttal elpanaszolta, hogy mi nem sikerült a könyvek letöltésénél. Tudom, hogy ez elsőre nem olyan egyszerű feladat, de megígértem, hogy a délutáni úszás után átmegyek és segítek.

Feri bácsi elvitte a kiskapát, mert annak, meg folyton leesik a kapa része.

Összeszereltük a létrát és két állásból is elkezdtük szedni. A nagy létra a kitoló darabbal félelmetesen magasra tud nyúlni. Amikor én mentem föl, akkor Áron izgult, amikor ő, akkor én izgultam.

Amíg Áron Skype-olt a Leóékkal, addig elkezdtem készíteni az ebédet. Közben el kellett pedáloznom sörért, ezért megkértem Áront, hogy figyeljen oda és a pörköltöt kis lángon néha kavargassa meg, a tésztát pedig szűrje le, amikor elkészült.

Nekem messzebb kellett bicikliznem a sörért mint gondoltam, de végre találtam egy éjjel-nappal nyitva tartó vegyesboltot és ott tudtam venni sört.

Mire hazaértem vele a segédkukta kiváló munkát végzett, már csak tálalni kellett az ebédet. Nagyon finomra sikerült és Áronnak is nagyon ízlett.

Az ebéd utáni úszás Áronnak nem jött össze, mert mások is voltak a régi tulajjal közös stégünkön és Áron úgy gondolta, hogy azzal zavarnánk őket. Én nem zavartattam magam és úsztam egy nagyot.

Délután learattam a zöldborsó felét és naplementekor meglocsoltam a veteményest.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése