2014. június 28., szombat

Römertopf

Nagyon korán ébredtem. Möcit még hagytam aludni, de magam lementem locsolni. Mannát hiába hívogattam, sehol.  Utána már minden úgy ment, mint a karikacsapás. Möcivel úgy mentünk a piacra, hogy én autóval, ő pedig sportosan kerékpáron. Nagy bevásárlást tettünk, mivel több napra tervezzük ezt az elő nyaralást.

A piacon megismerkedtünk egy fiatalemberrel, aki most jött rá, hogy neki meg kellene jelennie a piacon a kecsketej, kecskesajt és egyéb termékeivel. Vettünk is tőle kecsketejet és fűszeres kecskesajtot.

A pénzünk azonban elfogyott, ezért úgy szerveztük a bevásárlást, hogy ahol csak lehet, ott az egy hónap múlva visszafizetendő hitelkártyát használjuk.

Hazajövet megreggeliztünk. A reggeli fénypontja még mindig a pirítósra kent kőrözött volt.

Folytattam a huzikában a szereléseket, hiányzott néhány rövid csavar. Möcit hívtam, hogy menjünk mind a ketten kerékpárral a csavarszaküzletbe. Oda már úgy mentünk be, hogy az eladónak megmutattuk, hogy mennyi a készpénzünk. Szerencsére itt mindig nagyon olcsón szoktunk vásárolni. Most 280.- forintot virítottunk, de a 3 x 20 darab csavar csak 120.- forintba került.

Itthon huzika szerelés közben elkezdtem az ebédet készíteni. A rőmertopf már régóta be volt áztatva. Megpucoltam az összes zöldséget és megágyaztam vele a két napja bepácolt csirkecomboknak, majd betettem a sütőbe.

Amíg ez sült, teljes gőzzel folyt a szerelés a huzikában. Egy ponton elakadtam, mert a TV antenna rendszerében egy kontakthibára utaló jelenség mutatkozott. Már-már arra gondoltam, hogy az egyik csatlakozási ponton a tűt befogadó felhasított hüvelyben van a kontakt hiba. Felhívtam hát Gáspár urat, hogy az ő szakvéleményét is kikérjem. Az  egyetértésével a fogadó hüvelyen egy kicsit lapítottam, de a hiba nem javult meg. Ekkor végső kétségbeesésemben egy merész lépést tettem és a vadi új TV antenna fogadó hüvelyén is lapítottam egy kicsit. Az eredmény tökéletes lett.

Möci bekavart valamilyen süteménynek valót, nehogy alul maradjon az ebéd készítési versenyben.

Közben elkészült a csirkecomb zöldségágyon és amikor kivettem a római tálat a sütőből, rögtön elfoglalta a helyét a tepsivel.

Nagyon finom lett a csirke, a meggyes süti pedig egyenesen fenomenális volt.

Ebéd után napozás, úszás. Minden nagyon szép, minden nagyon jó, csak Áron hiányát egyre nehezebben viselem. Ha Möci nem lenne velem, nem is bírnám ki.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése