2015. január 14., szerda

1 %-os infláció

Reggel időben kellett felkelnem, ha 9-re oda akartam érni Berencsi doktornőhöz, hogy a tegnap elmaradt vérvételt bepótoljam. Se reggeli, se borotválkozás, csak indulás.

Utána a kórház büféjében egy szendviccsel és kávéval pótoltam a kimaradt reggelit

Hazaérve megnéztem a leveleimet és máris indulhattam.

12 óra után értem a Rudasba. Ott nagy meglepetés ért. Orbán Viktortól, illetve a kormányától úgy tudtam, hogy a hazai infláció az idén minden eddigi mértéknél alacsonyabb. Miután tegnap már sikerült megdöbbennem a gyógyszer drágulásán, most közölték velem, hogy 2015 január elsejétől a 12:00 óra utáni belépő a thermálba nyugdíjasoknak 1800.- forint helyett 3100.- forint lett. Ez is 1 % alatti infláció?

Elküldtem a NAV-nak a vámkezeléshez szükséges nyilatkozatokat és a számla másolatát.

Délután tettem még egy fordulót, mert brushup volt.

Vacsorára a két csirkecombot sütöttem meg sütő zacskóban. A combokat már jó előre megfűszereztem, bekentem mustárral és a húsát megtűzdeltem fokhagymával. A zacskóba került még vöröshagyma, krumpli és alma.

Készítettem hozzá cukkiniból készült tzatzikit tejföllel és saját kefirrel, amiben szintén van fokhagyma és a tányéron volt még egy-egy kanál maradék kelkáposzta.Áron átment Emőkéért és így hárman ültünk a terített asztalhoz.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése