2015. január 25., vasárnap

Áron lassan gyógyul

Reggel csak én keltem fel, Áront megkértem, hogy a gyógyulása érdekében maradjon az ágyban és majd én szólok, hogy lejöhet, ha már készen lesz a reggeli.

Igyekeztem Áronnak a kedvébe járni. Bundás kenyerek, sajt, kicsavart vérnarancs.

Reggeli után  először betettem egy nagy adag bélyeget, majd felhívtam Mickolczi Marikát, hogy mehetek-e a megvarrt cuccokért és vihetem-e GU 10-es LED lámpát. Marika mondta, hogy még nem volt ideje megvarrni a farmert, ezért inkább abban maradtunk, hogy ő jön és hozza a német nyelvi tanulmányait.

Egy órát németeztünk és a módszer, amit javasoltam nagyon tetszett neki. Kérdezte, hogy vasárnaponként elvállalom-e a tanítását. OK, a jövő vasárnap minden részletet megbeszélünk.

Nem kellett ebédet készítenem, mert tegnapról nagyon sok csirkeleves maradt.

Manna egész nap ki-be mászkál. Odakint havazik és nagyon szép a kert. Mannának szerintem rossz az emlékező tehetsége, mert amikor bekéredzkedik, miután kint rossz az idő, öt perc múlva ezt már elfelejti és kéri, hogy engedjem ki.

Szerencsére Áron betegsége nem súlyos, legalábbis az influenzája nem ment a gyomrára, amit abból állapítottam meg, hogy az étvágya jó.

Áron szigorú szobafogságra van ítélve, persze csak a betegsége miatt. Én elkezdtem kiteregetni a leázott bélyegeket és amelyik lapon már majdnem megszáradt, azokat rendre be is tettem könyvekbe préselődni. Estére mindet elpakoltam.

Megfőztem az alma második felét kompótnak, de ebbe még egy fél citromot is bele főztem.

Áron láza felment 38,2-ről 39,2-re. Már-már azon gondolkoztam, hogy készítek neki egy ülőfürdőt. Előtte, azonban beadtam neki egy adag (15 ml) Nurofent.

Vittem fel neki mindenféle folyadékot és úgy írtam a blogom, hogy közben odaültem az ágya szélére.

Attól tartva, hogy Áron éjjel ki fogja magát takarni, befűtöttem a fenti kis vaskályhába. Ez még hangulatában is hozzájárul a gyógyulásához.


3/4 10-re a láza szerencsére lement 38,3-ra. Mielőtt megmértük volna, megfogtam a homlokát. Áron kérdezte, hogy "Apa, szerinted mennyi?" Mondtam, hogy szerintem 38,3. Amikor megmértük, nagyon büszke volt az apukájára.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése