2015. január 9., péntek

Áron ma buliba megy

Reggel Áron puszival búcsúzik és megnyugtat, ne aggódjak miatta, hogy most egyedül marad Budapesten, menjek csak nyugodtan Dömsödre, ő majd holnap jön utánam busszal. Szerencsére már egy jó ideje bekapcsoltam a dömsödi fűtést.

Főtt debrecenihez lágy tojás a reggeli.

Azzal kezdem, hogy megnézem a neten, hogy a könyvtári könyveket ráérek-e visszavinni. Megnyugodtam, hogy a határidő január 15.

Nagyon gyorsan összepakoltam, átszóltam Emőkének, hogy készítse elő Mannát az utazásra. Mint egy albán menekült, vagy málhás szamár vittem le a cuccokat az autóba.

Első utam a BETROL szervizbe vezetett. Ott átvettem az elektromos vízmelegítőt, amihez a speciális kulcsért ingyen kaptam az új fűtőbetétet és ezt sikernek könyveltem el.

Irány Dömsöd. Az új útdíj bevezetése miatt egy mellékúton egy óra helyett másfél óra alatt jutottam Dömsödre. Ezen felül még egy fél órát töltöttem a csepeli Baumax-ban. A piac melletti vegyesboltban sikerült vennem egy kárpát cipót, egy liter 2,8-as friss tejet és Kati néni utasítása alapján konyhai szivacsot meg vileda kendőt.

A bázist 12-kor értük el. Manna nagyon jó néven  vette a szabadlábra helyezést. Minden cuccot behordtam a házba. Az elektromos kazán nem tudott megbirkózni a nagy hideggel és csak 12,5 fokra tudta temperálni a házat. Azonnal átkapcsoltam TIGÁZ üzemre begyújtottam a cserépkályhába és a fenti kis öntöttvas kályhába.

Amikor kiderült, hogy se unicum, se sör itthon, újra beültem az autóba és begurultam a központba.

Mire visszajöttem, már 16,5 fok volt. Ebédnek nevezve megettem egy tányér kocsonyát, majd átmentem Gabikáékhoz egy üveg borral és felköszöntöttem, mert ma van Gabika születésnapja. Rokkónak vittem egy adag csontot.

Visszajövet elővettem az elektromos kazán kezelési utasítását, hogy a végére járjak, mitől nem tud a kazán 9 kW-os üzemre kapcsolni. A szerviz úgy tájékoztatott, hogy ha felemelem a beállításokban fűtővíz hőmérsékletét, akkor ez a probléma megoldódik. Követve a kezelési utasítás utasításait, sikerült beállítani a 80 fokot és a 9 kW-ot.

Utána kicseréltem a nyolc hosszú M5-ös csavart a huzika TV tartó csuklópántjain (magyarul zsanérjain)


Vacsorára Áronra gondolva tarjás pirítós kenyeret készítettem ráolvasztott sajttal. Mire eljött a lefekvés ideje a ház belsejében már 21 fok volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése