2015. január 26., hétfő

Áron nem megy iskolába

Reggel az első az volt, hogy megmértük Áronnak van-e láza. Volt. Akkor úgy döntöttünk, hogy ma nem megyünk haza és ma nem lesz iskola.

Egy újabb adag Nurofen, talán az segít.

Begyújtottam a kis kályhába és jó meleget csináltam a szobába, ahol Áron nyomja az ágyat. Én is beültem a szobájába és rendeztem a bélyegeket.

Már olyan későn került volna sor a reggelire, hogy az elmaradt és helyette megettünk egy-egy tányér forró csirkelevest. A májból és a zúzából tettünk félre Mannának is.

Adri telefonált, hogy Bogi betegeskedése miatt nem tud délelőtt jönni. Meséltem, hogy Áron is beteg, ezért hiába is jönne. Adri egyfajta hagyma teát javasolt.

Déltájban felhívtam Sinkó doktornőt és beszámoltam Áron állapotáról. Ő orrcseppet és köptetőt javasolt. Előkerestem mind a kettőt és mintha attól megint javult volna az állapota, de engem még mindig aggaszt.

Az elektromos energia termelés és felhasználás mérlege végre átbillent és a felhasználás 1000 kWh-val több mint a termelés. Ezt az elektromos kazán beindításának lehet köszönni. Vélhetően nyáron ez egy egészséges egyensúlyba kerül majd.

A KiKa hangszer boltos telefonált, hogy Áronnak megérkezett a Repertoire 1, de csak a jövő héten nyitnak, mert a felesége influenzás.

Áronnak az Olivér osztálytársa esett ugyancsak az ágynak.

Elugrottam a patikába Detralexért és az ital diszkontba sörért.   patikában összetalálkoztam Büti Ágival. Ott helyben megbeszéltem vele a következő takarítást és ki is fizettem.

Vacsorára készítettem egy, már majdnem feledésbe merült kaját: "lazacos farfalle". Áronnak is nagyon ízlett. A kaja úgy készült, hogy a lazac hulladék (megfőve) a Mannának jusson.

Áron állapotát tekintve határozottan javul. Még megfőztem Áronnak az utolsó adag almakompótot, hogy azt melegen kanalazgassa.


Az esti lefekvéskor Mannát hiába hívogattuk, de nem jött. Szerintem elege volt már az örökös rendszabályozásból és világgá ment. 1/2 11-kor már meguntam a hívogatást és lefeküdtem. Fél egykor azonban lementem, hogy tegyek egy utolsó kísérletet és akkor már az első hívó szóra jött haza és ráadásul végig ott aludt a takarómon a lábamnál.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése