2015. január 3., szombat

Az eltévedt SMS

Éjjel többször arra ébredtem, hogy görcsöl a gyomrom. Este már nem kellene ilyen nehéz ételeket vacsorázni. Reggel későn ébredtem és felkelve nehezen értem el, hogy Áron betartsa a kért sorrendet (mosdás, fogmosás, felöltözés, rend csinálás). Még akkor sem teszi, ha felöltözve, megborotválkozva kérem, hogy menjen be az én szobámba és nézze meg, hogy kiszellőztetés után rendet csináltam magam után.

Reggel küldtem egy BUÉK SMS-t Möcinek, amire az a válasz érkezett, hogy "Nélküled nem fog menni."

Nehéz vacsora ide, nehéz vacsora oda, tegnap este, azt ígértem, hogy reggelre tatár bifszteket fogok készíteni, sok bundás kenyérrel és pirítóssal. Mire Áron leevickélt, már ki is volt tálalva a reggeli. A darált marha kosarában egy tojás sárgája és körbe a belekeverendőkkel (hagyma, fokhagyma, mustár, ketchup, vaj, só, bors,  paprika). Mellette a tej tejeskávé, kefir és a bundás kenyerek tálja. A tálalás olyan gusztusosra sikeredett, hogy le kellett fotózzam.

Délelőtt csöngetett Feri bácsi. Kimenve nem is kérte, hogy nyissam ki a kaput, csak meghozta a két üres tányért és a náluk felejtett kesztyűmet.

Napközben vittem át Zoli bácsinak is egy tányér kocsonyát Boldog Újévet kívánva, miközben kértem, hogy azt a farönköt, aminek olyan ferde a teteje, cserélje el egy vízszintes tetejűre, mert ezen nem tudok fát vágni.

Áronnal egész nap azon van a vitám, hogy a nappal 12 órájából nem lenne szabad 12 órát a számítógép előtt ülnie. Csak nagy nehezen tudtam arra is rávenni, hogy a szikrázó napsütésben egy kicsit menjen ki a szabadba. Végül rászánta magát és elment megnézni, hogy a holtágon milyen vastag a jég.

Manna nagyon uralja a helyzetet. Egész nap ki-be mászkál, nem tudja eldönteni, hogy ilyen hidegben hol jobb, kint vagy bent.

Délután vettem egy nagy lélegzetet és miután több hónapja nem tudjuk rávenni Nóra nagyit egy nagyothalló készülékre, rendeltem egyet Kínából.

Magam is bekapcsoltam a notebookot és egy francia leckét végigcsináltam a DuoLingo-ban.

Az ebéd elhúzódott késő délutánra, de Áronnak annyira ellenszenves volt a leves (pedig belefőztem minden finomságot), hogy ő csak a baracklekváros, dió palacsintát melegítette meg magának a mikróban. Én még egy tányér kocsonyát is bevágtam.

Áronhoz még be kellett mennem ellenőrizni, mert nagyon későig lógott a neten.


Este, bár későn kezdődött, de megnéztem egy Scorsese filmet (A Wall Street fakasa) a TV2-ön.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése