2015. január 6., kedd

Áron megint elkésett a zongora óráról

Reggel többször is felébredtem, attól szorongva, hogy nem érek időben a doktornőhöz.

Amikor Áron készülődött már éreztem, hogy ura vagyok a helyzetnek és ő is időben elindult. Úgy indultam el, hogy még arra is maradt időm, hogy két tányér kocsonyát és a rozscipó felét betegyem a piros kosárba, mert azzal majd beállítok a Nóra nagyihoz.

Egy pár percet késtem, de ezt a doktornő nem vette észre, mert ő is nagyon el volt foglalva.

Amíg ott a folyosón olvasgattam, Laci hívott, hogy menjünk délelőtt a Rudasba. Meg is beszéltünk egy időpontot, de egy negyedóra múlva újra hívott, hogy közben rájött, hogy ma kedd van és az női nap a Rudasban. A programot áttettük csütörtökre.

A doktornő levett a véremből és azt ígérte, hogy holnap felhív a korrekciót illetően. Felírt egy szuri receptet, amivel majd akkor kell magamat szurkálni, amikor a fogam miatt megyek Adrihoz. Ehhez egy részletes használati utasítást is elmondott.

Onnan Nóra nagyihoz mentem, aki örült a két tányér kocsonyának, mert akkor még nem tudta, hogy az egyiket én fogom megenni.

Beszélgettünk, kávéztunk és elmondtam neki, hogy nincs menekvés, mert mi megrendeltük Kínából a nagyothalló készüléket.

Itthon betettem a "Once upon a time in Amerika" filmet a lejátszóba, mert holnap vissza kell vinni az OIK-ba.

Közben megebédeltem (aperitíf: Unicum és utána a tegnapi csirkepörkölt maradéka tzatzikivel).

Áron megérkezett és hiába kérdeztem, hogy hányra kell mennie zongorára, ő egyre csak azt mondogatta, hogy még van ideje. Tette ezt egészen addig, amíg Mariann nem telefonált, hogy Áronnak már egy 3/4 órája ott kellene lennie. Ekkor úgy begurultam, hogy elküldtem Áront Mariannhoz a zongora óra díjával és arra kértem, hogy Mariann írja le, hogy mikor lesz a következő óra.

Nekem már nem maradt időm a filmet végignézni, mert megjöttek a fiúk és kezdődött a gyerek-német. A fiúk a téli szünetben úgy elengedték magukat, hogy nem írták meg a házi feladatot, nem tanultak és nem tudtak. Ezen is csak bosszankodtam.


Hogy ne érhessen a vád, hogy én vizet prédikálok és bort iszom, ezért azonnal elővettem a mai Duolingo francia leckémet és alaposan átvettem a mai leckét. Utána jöhetett a film, aminek csak éjfél után lett vége.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése