2015. január 2., péntek

Budapesti fűtés

A lustálkodás folytatódik, de mire Áron lejött, addigra apája kiment fát vágni az istállóba és begyújtott a cserépkályhába, sőt mi több elkészítette a reggelit. Áron főleg a bundás kenyerekre koncentrált, míg én beküldtem egy kocsonyát.

Reggeli után ki kellett gurulnunk a boltba, mert néhány dolog (tej, tojás, kenyér, felvágott és sajt) fogytán volt.

Sch. János hívott minket reggel Stuttgartból, ahol egy Mozart: Varázsfuvolát adnak elő. Nagyon irigyeltem.

Kati néninek úgy kívántunk SMS-ben Boldog Újévet, hogy közben megkértem, hogy a lakásban holnap tekerje fel a fűtést, mert az két hete ki van kapcsolva. Remélem, hogy mire vasárnap hazatérünk, már meleg lesz.

Délelőtt bélyegeket vagdostam le áztatáshoz és a PayPal-lal intéztettem a tablet reklamációmat. Közben  szól a Bartók rádió és a cserépkályha ontja a meleget.

Ebédre, mint ahogyan ígértem, sütöttem egy vagon palacsintát. Először törtem egy csomó diót, majd megdaráltam és kezdődhetett a palacsinta sütés. A tésztáját még gazdagítottam egy belereszelt dömsödi almával.

Megettük a kaszás levest és jöhetett a palacsinta. Áron úgy  tanította, hogy először vékonyan megkenjük barack lekvárral, majd rászórjuk a darált diót és végül, amikor már feltekertük, meghintjük fahajas porcukorral.

Kicsit felfésültem a harmat gyenge francia tudásomat a DuoLingo-val, sőt Áronnak is megmutattam, hogyan tudná ezt a programot használni az angol tanulásában.


Este már csak egy kis sült kolbászra tellett, savanyúsággal és kenyérrel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése