2015. január 31., szombat

Ez nem elégét a középiskolai felvételihez

Fél hétkor már bekapcsoltam a dömsödi fűtést. Utána postatakarék csekk és CBA. Vettem valamilyen nagy kacsaszárnyat, néhány szelet afrikai harcsát és egy fél kiló csirkeszárnyat.

Gyorsan összekészülődtünk, betettük Mannát is és indultunk.

Az úton nem sokat beszélgettünk. Hamar kiértünk a dömsödi bázisra. Útközben beugrottunk a piacra. Vettünk kolbászt és sütni való hurkákat magunknak és Tamásnak is.

A megérkezésünk után leültem Áronnal nagyon komolyan beszélgetni. Elmagyaráztam neki, hogy ilyen tanulmányi eredménnyel, mint amilyen ez a félévi bizonyítvány volt, nem veszik fel egyetlen középiskolában se. Tömören elmondtam, hogy ez így nem mehet tovább és vagy ő költözik el, mondjuk a Nagyihoz, vagy én, mondjuk Dömsödre. Én nem szeretnék ahhoz asszisztálni, hogy belőle egy raktári segédmunkás legyen, ha egyáltalán el fog tudni helyezkedni, mert tíz jelentkezőből csak egyet vesznek fel. Ettől Áron nagyon megszeppent és úgy tűnt, hogy komolyan mondta, hogy meg fog változni.

Dél körül átjött Miskolczi Marika, akinek tartottam egy német órát. 


Áron leült tanulni és átnézte a leckéket, amik szóba jöhetnek a jövő héten, de a legnagyobb problémát az jelentette, hogy az elmúlt hét alatt nem sikerült sem e-mailen, se Skype-on beszerezni az információkat az iskolai házi feladatokról. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése