2015. május 15., péntek

A kórházat felcseréljük Dömsödre

Korán, de pocsék időre ébredtem. Az egyetlen vigasztaló az volt, hogy másfél óra múlva hívhatom a Gyermek Sebészetet és megtudhatom, Áron mikor jöhet haza.

Nagy elánnal nekikezdtem némi rend csinálásnak, hogy Katika ne forduljon ki a lakásból, mielőtt nekifogna a takarításnak.

Nyolc óra után hívtam a kórházat. A nővérke lapozgatott az irományai között, majd közölte, hogy Áronért kora délután 2 és 3 óra között lehet jönni. Ennek nagyon megörültem és még nagyobb lendülettel folytattam a rendrakást.

Későn reggeliztem és utána egy kis duolingo.
Felhívtam Nóra nagyit, hogy ha van kedve Dömsödre jönni, akkor ½ 3 körül találkozhatnánk a kórházban. Negyed óra múlva visszahívott, hogy nem jön és mi se menjünk. Nem csak, hogy nem szeretne jönni, mert más programja van, hanem még minket is szívesen lebeszélt volna.Úgy érzem, hogy nem érti, hogy mi immáron 15 éve miért vagyunk ott, szinte minden hétvégén.

Próbáltam mindenben előkészülni   arra, hogy teljesen felpakolva menjek Áronért, de ez nem sikerült 100 %-osan. Mindent bepakoltam, de Mannát hiába hívtam lent nem került elő.

Végül elindultam Áronért a kórházba. Kerülővel mentem, mert Áron azt kérte, hogy a TESCO-t bonyolítsam le, mielőtt érte megyek. Ott a PET palackok után csak csirkeaprólékot, tarját, banánt, almát és fokhagymát, töltött nápolyit, friss tejet vettem, meg ropogós prézlit.

Áron nagyon megörült az érkezésemnek. Mondtam neki, hogy két dolog miatt tudtam csak késve jönni  (1/2  2 helyett ½ 3-ra, mert úgy jöttem, hogy a TESCO- már ne kelljen  bemennünk  és a Mannán sokáig keresgéltem.

Áron éppen a legcsinosabb nővérkét kábította a kártyatrükkjeivel. Kaptam egy új receptet, amiből Áronnak naponta 3 x 1 –et  kell bevennie és  jövő kedden még meg kell  jelennie egy felülvizsgálaton.

Először haza kellett mennünk, hogy felvegyük Mannát és a notebookot. Mire hazaértünk, Emőke már becserkészte. Onnan végre egyenesen Dömsödre indultunk.  Áron is megdöbbent azon, hogy kerek egy órát tartott, amíg a dugókat legyőzve kijutottunk a városból. 

A Dömsödi patikát éppen nyitva találtuk. Megadtam a recept adósságomat és megvettük az új gyógyszert.  A gyógyszerész korrigálta a napi 3 x 1 utasítást 2 x 1-re.

A Vegyesboltban félretetettünk egy fél kárpát kenyeret.

Beparkoltam a kertbe és a kirámolás közben Áron nagy figyelmességről  tett tanúbizonyságot. Sántikálva hozott ki nekem egy kupica Unikumot.


Még este megfőztem a csirke aprólék levest, hogy holnapra azzal már ne legyen gondom. Ugyancsak  elővettem a mélyhűtőből a két hekket és amikor felengedett , befűszereztem és a hasába kinyomott fokhagymát tettem, majd adtam a növényeknek egy nagy locsolást  és elkészítettem a francia salátát, mert Áron azt nagyon szereti.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése