2015. május 5., kedd

Felülvizsgálat

A korai ébredés után megnéztem, hogy milyen jó hírrel tud szolgálni az index.hu, de semmi.

Következett Áron reggelivel való kényeztetése: Egy nagy bögre kakaó, három tarjás sajtos melegszendvics és egy kakukkfüves lágy tojás és mindezt az ágyában szervírozva.

Azt hittem, hogy időben tudok elindulni a Berenics doktornőhöz, de tévedtem. Legalább egy negyedórát késtem, viszont az Érsebészeten olyan nagy volt a beteg forgalom, hogy ő észre sem vette a késésemet.

Útközben a Tarlós titkárság hívott fel, hogy május 8-án pénteken délelőtt 9 órára várnak a beadott javaslatommal kapcsolatos megbeszélésre.

A nagy tumultus ellenére az egész kórház olyan képet fest, mint egy gyár, ahol futószalagon jönnek a betegek és az orvosok a szalag mellett állnak, de onnan elmozdulniuk egy mp-re sem lehet.

Közben Nóra nagyi telefonált, hogy jöhet-e ma délután meglátogatni Áront. Persze, hogy jöhet, de előbb el kell mennünk a Gyermeksebészetre kontrollra és délután 4-kor jönnek a fiúk a német gyakorlásra.

Velem hamar végzett a doktornő. Csak megcsapolta a vénámat, majd kérte, hogy a labor eredmény miatt délután hívjam fel.

Rohantam vissza Áronhoz, mert úgy emlékeztem, hogy őt pedig délelőtt kell visszavinnem a Baleseti gyermek sebészetre kontrollra.

Otthon hamar összekaptuk a cuccokat és indultunk volna, ha Áron a lábára tudna állni, de nem tud. Szerencsémre a tegnapi bevásárlásból még nem vittem vissza a CBA-s bevásárló kocsit, így azután ezzel tudtam leszállítani Áront az autóig.

Megérkezve a Fiumei útra, azonnal bevittem Áront. Sajnos a leparkolás és a parkolójegy kiváltása között 8 perc telt el, ezért szigorúan megbüntettek.

A doktornő megnézte Áron lábát, kitisztították a sebet, átkötözték és csütörtök délelőttre rendelt minket vissza kontrollra.

Hazaérve előbb bementem a kis kínaiba és vettem egy nagy adag amerikai mézes csirkét rizzsel, mert emlékeztem, hogy a körömpörköltből már alig maradt. A mézes csirkéből annyit vettem, hogy még a nagyit is meg tudjuk kínálni majd.

Természetesen Áron az ebédet is az ágyban kapta.

Még maradt arra is időm, hogy a postán elrendezzem a Takarék Csekk e havi cseréjét.

½ 4 fele megérkezett Nóra nagyi. Hozott fagylaltot és együtt kávéztunk. Beígértem neki, hogy hallgatóként részt vehet a gyerek német foglalkozáson, ami 4-kor kezdődik majd. Ebből azután nem lett semmi, mert Olivér küldött egy SMS-t, hogy nem tudnak jönni.

Nagyi még egy darabig ült Áron mellett az ágy szélén, azután elkérte a tegnap kikölcsönzött Grecsó Krisztián könyvet, majd elbúcsúzott.

Áron visszavonult az ágyába és felpolcolt lábbal a notebookon keresztül Internetezett.

Én a blog elmaradásaimat igyekeztem pótolni.

Emőke átjött. Megkínáltuk a maradék fagylalttal. Amikor megkérdezte Áront, hogy hol tart a leckéjével, amit a Bálinttól kapott email-en, akkor nagyon kiakadt és nálam határozottabban követelte, hogy most azonnal kezdjen hozzá a leckék megírásához.

Néha benézek Áronhoz, hogy hol tart, miközben én is igyekszem a duolingo házi feladataimat elvégezni.

Végül Áron átment Emőkéhez és együtt lelkiztek, hogy Emőkének milyen rossz emlékei vannak a gyerekkoráról és Áron mennyire nem szereti, amikor én türelmetlen vagyok vele.


Csak akkor jöttek át, amikor a vacsorához kellett néhány kiegészítő (kenyér, kefir stb.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése