2015. május 26., kedd

Az utolsó felülvizsgálat

Már 7 óra előtt fent voltam. Igyekeztem, hogy nyitás után rögtön be tudjak menni a CBA-ba, mert semmi kenyerünk nem volt a reggelihez. 

Kár, hogy hozzánk ilyen közel van a CBA, ugyanis azok után ami velem ott történt, már többen megkérdezték, hogy egyáltalán miért nem bojkottálom a CBA-t. És akik ezt kérdezték, azok nem is tudják, hogy velem már többször előfordult, hogy  többet számoltak a kasszánál, mint amennyi ki volt írva a pultnál. Nem az eladó a pultnál és nem a  pénztáros csapott be, hanem néhány terméknél gyárilag be van programozva, hogy a vonalkódra többet számoljon. Ahányszor ezt észrevételeztem, mindig elnézést kértek és az utolsó fillérig visszafizették a különbözetet. Egy idő után az tűnt fel, hogy más vevő is reklamál ugyanilyen téves összeg miatt.

Gyorsan összekalapáltam a reggelit és indultunk a Fiumei útra. 

Még menet közben felhívtam Bélát, hogy a Fiumei út előtt felvinnénk M. Marika kütyüjét, mert ő biztosan megtalálja, hogy mi a hiba.

Bélánál csak pár percet töltöttünk, amíg elmondtam a pontos szimptómát és amíg Áron beküldött néhány gerezd narancsot.

A Fiumei  úti Baleseti Kórház előtt nagyon nehezen találtunk parkolót. 

A Gyerek Sebészeten viszonylag hamar sorra kerültünk. Kiszedték a varratokat Áron sebéből.  A doktornő és a főorvos egyaránt úgy találta, hogy nagyon szépen gyógyul Áron lába és már nem rendeltek minket vissza több felülvizsgálatra, de ha bármilyen panasz (láz vagy fájdalom) felmerülne, akkor bátran jelentkezzünk. 

Még búcsúzóul megkérdeztem a doktornőt, hogy miket szokott olvasni, de azt mondta, hogy arra szinte sosincs ideje.

Amikor végeztünk, felhívtam Bélát és nagy örömünkre mondta, hogy szerinte a kütyün működik a Viber. 

Visszafele beugrottam érte, de ez alkalommal Áron már nem jött fel, lent megvárt az autóban.

Onnan egyenesen a sulihoz mentünk és szerintem Áron már 100 %-osan részt vehet a 11 órakor kezdődő órán, de azt kérte, hogy ma még menjek érte ¾ 1 és 1 óra között az „A” épületbe.

Itthon kezdtem kitenni a már elkészült blog bejegyzéseket, mivel Béla teljes joggal leszúrt, hogy két hete sötétség van és csend.
¾ 1-re pontosan odaértem Áronért. Hazafele megkérdeztem, hogy van-e kedve, hogy most vegyük meg az Auchanban a 26-os kerékpárt és ott ehetnénk is valamit.

Beleegyezett, de a kajára inkább az IKEA-t javasolta, mert ott vannak a lazacos kedvencei, no meg a rák saláta.

Azután így is lett. Először az Auchanban  kerékpár, utána az IKEA-ban az ebéd, de azért az órát is kellett néznünk közben, mert 4-re vártuk Olivért és Bálintot a gyerek-németre. 

A kaja kiváló volt.

Még bementünk a Budaörsi kerékpár szervizbe és vettünk 1700.-ért egy kerékpár komputert.

Jó félórával 4 óra előtt érkeztünk haza. Manna is akkor jött fel. Áron leellenőrizte, hogy szedett-e össze valamilyen kártevőt (kullancs, tetű), de nem.

4-kor megjöttek Olivérék. Úgy látom, hogy 3 héttel a tanév vége előtt, már nagyon elegük van az egészből, ezért próbáltam lazábbra fogni az órát, sok kitérővel, néhány történettel és viccel. - Mivel a hanganyag egy uszkár kutyáról szólt, még Konrad Lorenzről és néhány könyvéről,  –  mint a kutyatartók számára kötelező irodalomról – is ejtettem néhány mondatot. Emiatt azután maga a német óra is tartalmasabban telt.

Emőkének persze elfelejtettem felhozni az ebédjét a nyugger klubból. Megígértem neki, hogy kárpótlásul hozok valami finomat a kis kínaiból. 

Éppen készültem Áronnal lemenni a kínaiba és a CBA-ba, amikor összefutottam Natival és Andorral. Mondtam, hogy most hozunk valami kaját a kínaiból és utána szabad vagyok. Nati mondta, hogy akkor felszalad pénzért és ők is jönnek a kínaiba.

Végül együtt mentünk a kínaiba, amíg Áron a CBA-ba ment szörpért
.
Először a munka és csak utána a szórakozás mondtam Andornak. Először sakkozunk és csak utána vacsorázunk.

Két parti sakk után leültünk négyen (Emőke, Andor, Áron és én) vacsorázni. Már majdnem befejeztük, amikor megjött Nati.

Én nem akartam, de Áron és Emő lányom rám szólt és nekem viselkednem kellett.

Andorral búcsúzóul megbeszéltük, hogy „ha kedd, akkor sakk”.

Jó posták érkeztek. Megjöttek a penge betétek a Fusion borotvához kínából és a személyes találkozás visszaigazolása a Fővárosi Önkormányzattól.


Áron lefeküdt időben de én nagyon későig maradtam fent. A blog minden restanciáját bepótoltam  és még egy online sakkpartit is sikerült megnyernem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése