2015. május 16., szombat

A szénné égetett bab

Reggel egyedül mentem a piacra, ahol tojás, kenyér, tarkabab, és papírtölcsér a tervezett almarózsához. 

Útközben találkoztam  a Dömsödi Önkéntes Duna takarító csapattal, akiknek a tevékenysége nekem nagyon szimpatikusnak tűnt.

Hazajövet, nagyon nagy reggelit készítettem.

Délelőtt átvittem Béninek a fokhagyma adósságomat és nekiláttam a veteményes tisztogatásának.

Pihenés gyanánt elővettem a notebookot, hogy behozzam a restanciáimat. Volt abban egy kis blog írás, meg duolingo is.

Feltettem a babot főni. A só és a babérlevélen kívül tettem bele egy darab éléskamrában spárgán lógott füstölt oldalast is. A piacon az ember dicsérte a portékáját, hogy ezt a babot nem kell áztatni, csak főzni.  Ehhez képest csak nem akart megfőni. Közben bepaníroztam a három felső csirkecombot és még meg is tűzdeltem fokhagymával.

A babot hiába főztem nem akart megpuhulni. Ahelyett, hogy türelmesen őriztem volna, kimentem és kapargattam a veteményest. Gazoltam és egy-két fejlettebbnek talált paradicsom palántát átültettem a tejfölös pohárból a földbe.

Egyszer csak hallom Áron kétségbe esett kiáltását:  „Apa,apa!” Azonnal berohantam, hát a bab az oldalassal együtt szénné égett. Magamra lettem nagyon pipa és amíg Áron a lábas tartalmát egyenesen a kukába kapargatta, addig egy másik lábosban elölről kezdtem az egész babfőzelék projektet.

A tarkabab másik fele vízben, só, babérlevél, füstölt oldalas és ODAFIGYELÉS. Amíg a második próbálkozással főtt a bab, a bepanírozott csirkecombok sültek a fritőzben.  A végén a bab kapott egy nagyon finom behabarást (hagyma, fokhagyma, liszt, kefir). A csirkelevest csak melegíteni kellett. A malőrt felejtette a finom ebéd, amit már a kúp alatt fogyasztottunk. Egy adományozó tányérka is került az asztalra. Mind a ketten abba tettük a különféle aprólékokat, amiket Manna nagyon szeret.
Ebéd után, már egy picit ingerülten kértem számon Áronon, hogy sikerült-e beszereznie az elmúlt időszak házi feladatait. Amikor kiderült, hogy nem, akkor magam vettem kézbe a problémát.
Írtam Krisztának a Viberen. Öt perc múlva már meg is jött az összes lecke, amiket szerda óta feladtak.


Naplemente után meglocsoltam a veteményest. Este levágtam egy adag bélyeget és be is áztattam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése