2015. május 9., szombat

Nóra nagyit kényeztetjük

Nyolc óra körül keltünk. Nagyi azt mondta, hogy jól aludt.

Arról szó sem lehetett, hogy Áront is kivigyük a piacra, de Nóra nagyit megkérdeztem, hogy van-e kedve velem tartani.

Nagyinak nagyon tetszett az egész piac bensőséges hangulata, az, hogy majdnem mindenkinek van egy személyre szóló szava, kérdése: „A nagyfiú hol van?”, „Gyógyul a lába Áronnak?”

A piaci vegyesboltban vettünk a nagyinak olyan nescafét is, amilyenért otthon annyira rajongott.

Piac után beugrottam a csavar boltba, a villamossági szerelvények üzletbe és a CBA-ba mert Áron és a Nagyi elfelejtettek FETA sajtot venni a salátához, porcukrot pedig a tortához.

Visszafele bementem a patikába és kértem, hogy kivételesen adjanak, amúgy recept köteles Augmentint recept nélkül, mert  ezt a gyógyszert Budapesten felejtettük és Áronnak szombat-vasárnap is be kellene vennie napi három szemet, majd jövő szombatra hozunk róla pótlólag receptet.

A patikus megbízott bennem és adott.

Hazaérve feltettem a csirkelevest főni és utána elkészítettem a reggelit. Áron is az asztalhoz jött és így együtt reggelizhettünk.

Nóra nagyi kérdezte, hogy mit segíthet. Felvázoltam neki a lehetőségeket. Neki a görög saláta alapanyagainak a feldarabolása tetszett. (lila-hagyma karikára, amit először késsel akart felvágni, de azután megtetszett neki a gyalulás módszere. Zöldpaprika, paradicsom, kígyóuborka, citrom stb.)

Következett a csirke szárnyak mosása, darabolása és a paprikás lisztben való beforgatása. Feltettem rotyogni a kenőcsöt miközben kiderült, hogy a fő alkotórészhez hiányzik 4-5 fej fokhagyma. Emiatt át kellett mennem Bénihez fokhagymát kölcsönkérni.

Amíg a csirkeleves a platnin főtt, a fritőzben sültek a csirke szárnyak. Utána bemártottam őket a kenőcsbe és mehettek a sütőbe. Befejeztem a görög salátát és 10 perc múlva már tálaltunk is.

A nagy ebéd után szabad foglalkozás volt. Én speciál a leáztatott bélyegeket teregettem, Áron lógott az Interneten és Leóval táv-játszottak. Nagyi pedig szundított egyet a heverőn.

Délután nekiláttam a nagyra nőtt, szinte már gazos  fű nyírásának, de a felével sem sikerült végeznem.

Később betettem a bélyegeket a préselőbe és kint meglocsoltam a növényzetet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése