2015. május 30., szombat

Sok a munka

Elkezdődött az igazi Dömsödi nyár. 

Későn keltem. Már talán fél kilenc is elmúlt. Felpattantam a KPG 801 rendszámú lóra és irány a piac.  

Gabikáék is éppen akkor mentek. Odafele benéztem a Vegyesboltba, hátha még van kárpát kenyér. Már nem volt, de adtak helyette valami mást, peregit. Gabika azt mondta, hogy az is nagyot  finom és főleg sokáig eláll.

A piacon csak tojást és egy szál csípős kolbászt, no meg lecsónak való paradicsomot, paprikát és egy üveg zöldbabot vettem. 

Rábeszéltek még két zeller és egy csípős paprika palántára is.
Itthon Áron vállalta a reggeli készítését és meg kell, hogy mondjam, kiválóan teljesítette a feladatát
.
Én addig összeállítottam Emőkének ígért kis asztalát az erkélyére. 

Itt Dömsödön a nagy élvezkedés mellett mindig sok a munka.

Először is elültettem az újólag vásárolt palántákat. Elkezdtem a fűnyírást, de csak a munka ötödéig jutottam.

Felszereltem Áron új kerékpárjára a komputert. A kormány oszlopon emeltem 1 cm-t, az ülésen pedig süllyesztettem. Áron rögtön ki  is próbálta és teljesen el volt ragadtatva. Át is ment Levente barátjához, ahonnan csak ½ 3-kor jött meg . Hozta magával Levit és  anyukáját Juditot.

Amíg Áron távol volt, feltettem a velős csontot sok zöldséggel főni és kimentem a Dunára. Úsztam egy nagyot. Eddig minden évben május 1-én avattam fel a Dunát. Ez most egy hónappal elhúzódott, de még most is nagyon hideg volt a víz és senki nem volt rajtam kívül a vízben.

Egy órácskát napoztam.

Judit hozott át egy tányér süteményt és bevallotta, hogy a gyerekek már náluk is besüteményeztek. Amíg Áron és Levi freezbee-ztek, addig  mi Judittal átnéztük a napelem rendszerükre kapott árajánlataikat és megterveztük a 18 kW-os Saunier Duval elektromos kazán beépítését  a rendszerbe.

Nagyon későn ebédeltünk, illetve már vacsoráztunk. Az egyik velős csontot csak ketten tudtuk megenni fokhagymás pirítóson és hozzá kanalaztuk a zöldség levest.

Kiteregettem a bélyegeket és amint megszikkadtak be is tettem könyvekbe lepréselni.


Amikor lement a nap meglocsoltam a veteményest és  a smaragdfákat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése