2015. május 2., szombat

Nagy baleset

Reggel még egy kicsit borongós volt az idő és kinézve az ablakon úgy láttam, hogy éjjel esett az eső.

Először még úgy tűnt, hogy Áron hajlandó velem tartani a piacra, de alig, hogy elindultunk, velünk szemben karikázott a gázóra leolvasó, és amikor megállított minket, Áron azonnal felajánlotta, hogy akkor ő visszamegy és beengedi a hölgyet, leolvasni a gázórát. Jó ürügy, de nem vitatkoztam. Odaadtam a kulcsokat és én mentem tovább a piacra.

Útközben felvettem még a tegnap megrendelt fél vekni árpát kenyeret.

Nem vettem sok mindent, csak tojást (sőt, két dobozzal is, mert az eladó lejjebb ment 2 forinttal, az árral, (most 36.-/db, szép nagy és friss.) Vettem még nescafe-t és egy a mieinknél szebb, fejlettebb paradicsom palántát.

A barkácsboltban vettem 5 méter zsinórt a bicikli fregolihoz és egy nagyon szép fa sótartót.

Visszajövet azonnal hozzáláttam a reggeli készítéséhez.

Természetesen bundás kenyér a rásütött sonkával és a ráolvasztott sajttal. Hozzá feltálaltam a végre újra beindított kefirt és a tegnap készült francia salátát.

Reggeli után először elültettem az új beszerzésű paradicsom palántát és nekiláttam a bicikli fregoli csiga kötélzetének szereléséhez. Sajnos a végeredmény az, hogy még be kell iktatnom egy csigasort, vagy egy más megoldást keresni, mert a közel 20 kg-os bringa így felhúzhatatlan.

Viszont az előszobai szerszámos szekrény automatikus világításának 100 %-os sikeréhez az ajtó hiányzó harmadik csuklópántját pótlólag be kell ragasztani és ezért a munka csak holnap folytatható. A mikrókapcsolós megoldást Áron is nagyra értékelte. Mindehhez persze meg kellett oldani, hogy a harmadik kivető pánt is viseljen némi terhet az ajtó nyitásakor, csukásakor.

Áron véletlenül belerúgott egy a küszöbléc alá beszorult fogpiszkálóba és nagyon szenvedett a fájdalomtól. Én azonnal segítettem a beletört fogpiszkáló egy részét kihúzni, de ezzel további fájdalmakat okoztam. Azt találtam javasolni, hogy feküdjön le, polcolja fel a lábát és én beborogatom. Ha reggelre nem javul, akkor elmegyünk a dömsödi orvosi ügyeletre.


Este még rendbe tettem a lepréselt bélyegeket és kimentem meglocsolni a növényeinket, de már a TV-t nem volt kedvem bekapcsolni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése