2015. május 8., péntek

Javaslat az M4-es Metróval kapcsolatban

Számomra nagy nap a mai. Ma reggel 9-re fogad Tarlós István háttér csapata az általam korábban felvázolt javaslatom megbeszélésére.

Bár időben indultam, de a reggeli dugó miatt éppen hogy csak percre pontosan érkeztem. Hárman voltunk a megbeszélésen. Tarlós úrnak egy általános helyettese és egy nálam 18 évvel fiatalabb közlekedésmérnök, a téma specialistája.

A brain storming jó hangulatban telt, bár a 4-es metró beruházásával és az európai támogatással kapcsolatban a konkrét számadatokat illetően én tűntem felkészültebbnek. Ezzel együtt, az egyórás megbeszélésen sok háttér információval lettem gazdagabb. Végeredményben pedig azzal biztattak, hogy a javaslatomat nagy valószínűséggel el fogják fogadni, sőt a kivitelezés során, még az is lehet, hogy igénybe veszik a közreműködésemet.

Hazajövet azonnal készülődtünk a Fiumei úti felülvizsgálatra, mert oda is illik még délelőtt elérni. A doktornő ellátta Áron sebét, de kérte, hogy szombaton és vasárnap reggel is jelenjünk meg. Amikor azt kértem, hogy minket ez alól mentsen fel, mert nem leszünk Budapesten, akkor ezt csak azzal a feltétellel engedélyezte, ha megígérem, hogy  a seb tisztítását naponta én el fogom végezni.

Így is történt. Én megígértem, ő pedig felírt minden hozzá szükségest, amit ki kell váltanom a patikában.

Az úton hazafelé minden szükséges eszközt és szert kiváltottunk és itthon elkezdtünk készülődni Dömsödre. Biztonság kedvéért még egyszer felhívtuk Nóra nagyit, hogy várjuk és ahogy megígérte, mielőbb jöjjön.

Emőke segített mindent lecipelni az autóba és mire mindennel készen voltunk, Manna is bent volt az autóban, megjelent Nóra nagyi.

Időben tudtunk elindulni.

Szívesen kihagytam volna, hogy Áron is bejöjjön a fájós lábával a TESCO-ba, de ő ragaszkodott hozzá. Én intéztem az üvegek visszaváltását, Áron pedig megkérdezte, hogy miket vegyenek Nóra nagyival. A feladat egyértelmű volt, a hétvégére tervezett buffallói csípős csirkeszárny és a görög saláta alapanyagait kellett megvenni.

Áron vette a paradicsomot, paprikát, uborkát a salátához (a FETA sajtot elfelejtették). Én a csirke szárnyat vettem meg és a leveshez, az aprólékot meg a leveszöldséget.

Mannát nem hagytuk sokáig egyedül várakozni az autóban.

Utána már csak a hentesnél álltunk meg Dömsödön. Ott egy hosszú szál Fradi kolbászt vettünk, meg egy grillezni való csirkét.

A bázison Áront azonnal pihenésre parancsoltam, Nóra nagyi, meg én kirámoltam a cuccokat.

Megittuk a welcome drinket, kivettem a lakókocsiból a grillsütőt és elindítottam a csirke sütését.

Amíg nagyi berendezkedett, addig sült a csirke én meg meglocsoltam minden szomjúhozó növényt.

Nemsokára körülültük a grillcsirkét és feltrancsíroztuk. Hozzá kovászos uborka és hordós káposzta volt.

Nagyi kérdezte, hogy mit segíthet, hát megkértem, darálja meg a kimért 35 dkg diót a tortához.

Vacsora után én még vagdostam egy kicsit a bélyegeket, de korán lefeküdtünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése