2016. szeptember 21., szerda

A buszon ismerkedem


Áron megint későn indult el a suliba. Egyszerűen nem akar alkalmazkodni a kérésemhez, hogy legkésőbb hétkor induljon el.

A reggeli után elkezdtem a Duolingót.

Dél fele elindultam az ÚjBuda Önkormányzati Okmányirodába, hogy átvegyem az új E-személyim. A két kiegészítőről (Elektronikus aláírás kód kártya és Személyazonosító kód kártya) még nem tudom a jövőbeli hasznosságát, de azt is átvettem és aktiválás gyanánt mind a kettőhöz beadtam egy hat-, illetve hétjegyű PIN kódot. Mekkora egy normál embernek a memóriája, hogy az összes PIN kódot (Bankkártya, Netbank, Bejárati ajtó, Riasztó, Autórádió, számítógép, SZIG kód, E-sign kód, stb.)

Lomiztam is, mert felhoztam egy fiókot a lomtalanításból, hogy felszerelem majd Dömsödön az elektronikai asztalkám lapja alá.

Délután igyekeztem nem elkésni a brushup új tanév kezdéséről. Emőkét is felhívtam, hogy ha már beharangoztam Katie-nél, akkor oda tud-e érni háromra, de mondta, hogy ma semmiképp, először majd csak a jövő szerdán.

Nagyon jó volt újra találkozni a csapattal és főként Katie-vel. A rövidre fogott órát nagy terülj-terülj asztalka követte.

Van egy nő a csoportban, akit nagyon nem kedvelek, főleg azért, mert folyton rám akar akaszkodni. Most is a Zitát kellett megkérnem, hogy vakarja le rólam, mert mindenáron jönni akar a keddi felnőtt-német órára. Zita is mondta, hogy arról szó se lehet, ott csak ő meg a Bori lehetnek, maximum még az Ákos, nincs is több szék.

A 8-as buszon hazafelé összebarátkoztam Emmával (4) és a mamájával. Jót beszélgettünk és Emmának megígértem, hogy átküldöm neki a diótorta receptemet.

Korán értem haza és mire hazaértem, már Áron is itthon volt. Kerülte a feladatokat és csak a Mannával meg Emőkével foglalkozott. Kértem, hogy nézzen utána a neten, hogy talál-e egy BedienungsAnleitung-ot a digitális ébresztőórájához a régi elveszett helyett, de ez a feladat is rám maradt. Végül, amikor megtaláltam, ki is nyomtattam.

Emőke és Áron lementek a Mannával sétálni, majd feljövet készítettek meleg szendvicseket, amikből Áron kettőt nekem is áthozott. Az egyik virslis, a másik gombás volt.

Elegem lett abból, hogy Berni nap, mint nap több pontot ér el a Duolingón, mint én és ma behoztam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése