2016. szeptember 25., vasárnap

Judit renoválja a házat


A lustasági csúcs döntögetése folytatódik. Már majdnem 10 óra, mire lemegyünk reggelizni. Persze Manna már nyolckor böködött, hogy engedjem már ki, mert a kertben dolga van. Akkor még Áronhoz is bepillantottam, de ő még zsákformát alakított a takarójából és onnan ki sem látszott.

Feltettem a Gazdagrétiek Adok-veszek Facebook csoportba a Bohemia Artis sífutó lécet, mert nálunk senki nem kattan rá erre a sportra.

Balázs felhívott, hogy meglátogatna minket este Gazdagréten.

Még csináltam 20 pontot a Duolingón, azután rábeszéltem magam a felkelésre.

Reggelire mind a ketten ettünk egy-egy szeletet a tegnap elrontott bolognaiból. Az ízével nem lett volna semmi probléma, de nagyon száraz lett. Áronnak egy teát főztem hozzá, magamnak egy tejeskávét.

Átmentünk Judithoz megnézni, hogy mit segíthetünk a ház renoválásában. Összeszereltem egy festőhengert és azt is vittük magunkkal. Én a dugaljakat és a kapcsolókat szereltem ki a falból, Áron és Levi pedig inaskodott a festő mellett.

Közben elvittem a kitört üvegű ablakkeretet az üvegeshez, hogy azzal is előbbre legyen a ház.

Visszajövet délutáni pihenés. Lassan készülődünk hazafelé. Feltettem a tegnapi blogot és előrébb mentem a Duolingóval.

Igyekeztem, hogy időben elinduljunk, mert Balázs messziről jött hozzánk és hétre ígértem, hogy hazaérünk.

7:00-kor be is gurultunk a ház elé. Mint az albán menekültek, annyi cuccot kellett felvinnünk. Balázst csak egy csupor ásványvízzel tudtuk kínálni, mert mást nem fogadott el. Emőke örült a Mannának és a Dömsödi krémesnek.

Bemutattam őket (Balázst és Emőkét) egymásnak, amiből kiderült, hogy a lány szívesen tenne eleget Balázs meghívásának a Szentbékkálla-i mandula ültetvény megtekintésére. Elhatároztuk, hogy egyszer oda is elmegyünk.

Áron főzött magának egy teát, nekem meg feltette a köröm pörköltöt melegedni. Felmondta az olaszt és megígérte Emőkének, hogy a kémiával még át fog menni hozzá.

Balázzsal elszámoltunk és még egy kicsit beszélgettünk, majd elbúcsúzott.

Áront megkértem, hogy pakolja be holnapra az iskolatáskáját és készítse ki azokat a ruhákat, amiket holnap fel szeretne venni.

Én még egy picit összeszedtem a gondolataimat, hogy miket fogok előadni a holnapi felnőtt-német órán, azután magam is nyugovóra tértem.
a

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése