2016. szeptember 14., szerda

A magam baján kívül csak a Nóra nagyival és Áronnal vannak gondjaim.


Áron reggeli felkelésével megint probléma volt. Én ½ 7-től kezdve szinte öt percenként szóltam, hogy ideje lenne felkelni, hogy a tegnapi késés bejegyzés miatt legkésőbb 7-kor el tudjon indulni.

¾ 7-kor már azzal fenyegetődztem, hogy 7-kor be fogom zárni a lakás ajtót.

Naná, hogy 7 után akart elindulni és még a ma beviendő papírok felét is itthon hagyta.

Elkezdtem a Duolingót és reggelire megettem a maradék pizza szeletet, hozzá egy tejeskávét.

Délben elindultam Nóra nagyihoz. Útközben a buszról felhívtam, hogy mit vegyek, mit vigyek, mi az, ami hiányzik, mi az aminek örülne. Nem tudja, mert most nincs jól és hányingere van.

-           Mit reggeliztél nagyi?

-           Semmit.

-           Valószínűleg ettől van a hányinger. Megyek és viszek valami finomat.

Egy félórán belül ott voltam, de a nagyi egyre rosszabbul néz ki. Gondoltam, hogy legelőször egyen egy pár falatot. Vittem neki brokkolis csirkét és tejfölös zöldbab főzeléket. Mind a kettőből evett egy pár falatot, majd feladta. A maradékot betettem a hűtőbe, bár nem sok reményem van, hogy ha magára marad, akkor megmelegíti és megeszi.

Felhívtam a Csák doktornőt, aki arra kért, hogy próbáljam meg rábeszélni a nagyit, hogy neki lenne jobb, ha én bevinném (vagy bevitetném) a korábban megírt beutalóval a János kórház Belgyógyászatára. A Székely Főorvos úr tud róla és várja. Ez a rábeszélés nekem két óra alatt nem ment, erőszakoskodni pedig nem akartam. Közben felhívtam Emőkét, de ő sem tudott jobb tanácsot adni, minthogy próbáljam meg rábeszélni.

Útban hazafelé a Stephen Zweig: Sakknovellát olvastam. Sok érdekes, számomra új német mondatot, szófordulatot találtam benne megjegyzésre érdemesnek.

Lementem az orvosiba és megkértem Lenkét, írasson fel nekem Lescol receptet, mert elfogyott. Először azt mondta, hogy a legutóbbi mennyiségből még kell, hogy legyen, de amikor elmondtam, hogy mi kétlaki életet élünk, akkor mégis kihozott egy dobozra szóló receptet.

Áron, amint hazajött, rögtön lepihent és este ½ 8-ig egyfolytában aludt. Úgy tűnik, a mai két óra úszás kimerítette.

Emőke hazajövet kért tejet és utána készített egy fenséges tejbegrízt. A családi tanács a kémia 2-es miatt megint úgy döntött, hogy amíg Áron azt ki nem javítja, addig nincs notebook. Áron egyszerűen nem feszi fel a gimnáziumi elvárások fordulatszámát.

Késői lefekvés, annak ellenére, hogy Áronnak csütörtökönként van 0-dik órája és reggel 7 óra előtt kell beérnie.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése