2016. szeptember 2., péntek

Az első tanítási nap után Dömsöd


Arra ébredtem, hogy Áronnál ½ 6-kor szól az ébresztőóra, amiből már tudtam, hogy Áron komolyan vette, amit tegnap este mondtam neki. Ettől ugyan nem javult meg a közöttünk lévő hangulat, de elkerültünk egy újabb konfliktust. Amíg ő rendezkedett a szobájában, addig készítettem tízórait. Ahelyett, hogy megköszönte volna, csak megkérdezte, hogy milyen összetevők vannak a két szendvicsben és pontban 7-kor elindult az új suliba az első tanítási napra.

Én is megreggeliztem és visszapihentem Duolingózni, amiben az az örömhír fogadott, hogy doki Böbe is belépett a duolingózók táborába.

Délelőtt próbáltam minden függő ügyemet elrendezni.

Balázs is hívott, hogy menjünk le hozzá látogatóba Szentbékkállára és akkor ott lerendezi az adósságát, de mondtam neki, hogy az nem olyan sürgős és most az Áron iskolakezdésével nagyon sűrű lett az életünk.

G. Erzsi is hívott, hogy akkor inkább eredeti német nyelven küldi át a 8 % Euró hozamot biztosító ajánlatot és az Igazgató elérhetőségét, hogy a nyitva maradt kérdéseket én beszéljem meg vele.

Közben elgurultam a Nóra nagyihoz. Miután éreztem, hogy ez a bankkártya el hozatal őt bántja, visszavittem, de úgy, hogy a PIN kódot megváltoztattam és közöltem, hogy bárki, aki ezzel a kártyával pénzt szeretne felvenni, hívjon fel és én 5 percen belül indulok, hogy segítsek neki, de tudni szeretném tudni, hogy ki és milyen célból akar a nagyi hitelkártyájáról pénzt felvenni. Nóra nagyi, ha nem is könnyen, de megértette, hogy ki és milyen célból akar, a nagyi hitelkártyájáról pénzt felvenni és mindez az ő érdekében történik.

Haza érkezve István átjött, hogy nézzem meg, mitől nem működik a TV-je. Mondtam neki, hogy én csak odáig értek az ügyhöz, hogy a tápegység oldalon épek-e az üveg biztosítékok. Gyorsan kipörgettem az a 20 csavart, ami a TV készülék hátoldalát rögzítette és az üveg biztosítékok épek voltak. Innentől kezdve szak szerviz.

Hazaért Emőke és megjött Áron is a suliból. Nem mesélt sokat, csak ledobta az ólomnehéz hátizsákját és leült a notebookjához.

Emőke áthozott egy nagyon finom cukkini krémlevest, amiből rögtön bevágtunk két tányérral, majd közölte, hogy neki még kell egy kis idő a készülődésre.

A csomagoláshoz is mindenki időt kért, de utána ment minden, mint a karikacsapás. Mindent gyorsan bepakoltunk és indultunk.

Az első megálló a Dobos ABC, ahol kenyeret, süteményeket, bacon szalonnát és unikumot vásároltunk.

A bázison kipakolás és irány a Duna, ahol még napsütésben sikerült egy órát úsznom.

Zuhanyozás után megsütöttem a baconba csavart csirkemájat. Áront megkértem, hogy hozzon be egy közepes mennyiségű jégsalátát. Megmosva rá citromlé és porcukor után nagy vacsorát csaptunk.

Mindenki elhelyezkedett és eltettük magunkat szombatra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése