2016. szeptember 3., szombat

gumikajakozás


Reggel még ½ 9 után is mindenki lustálkodott, egyedül kellett mennem a piacra, Emőke és Áron csak az ágyikóból adták fel a megrendelést. Először az ATM-et kerestem fel, majd a piacon sok minden került a kosárba. Vettem egy kisebb füstölt csülköt, egy zacskó tarkababot, tojást, császár szalonnát, szőlőt, őszi barackot, újhagymát, fokhagymát, mézet, tehéntúrót, tejfölt, unikumot és sört és 4 krémest.

Reggelire mindenki mást és mást rendelt. Áron 5 bundáskenyeret, Emőke két tükörtojást, de ¾ lágyásan. Magamnak a császárszalonnára sütött tojást és tejeskávét kértem. Emőke a kertből szedett össze egy tányérra való paradicsomot és paprikát, ami mellé még újhagyma és fokhagyma is került.

Reggeli után beáztattam a csülköt és a tarkababot, hogy holnap könnyebben főjön. Felhívtam Adrit, hogy ha holnap tudnak erre jönni, akkor a Zsolti kedvence – csülkös bableves – lesz ebédre. Adri nagyon sajnálta, de nem tudnak jönni.

Visszavittem G. Lacinak a Judit mobiltelefonját, azzal, hogy nekem nem sikerült kártya függetlenné tennem, de vittem neki még néhány régebbi buta telefont. Csak a Lacika barátnője volt otthon, mert Laci a lányához ment segíteni az építkezésre, Juditka pedig Olaszországban van Anna lányával. Ezt az utat kapta a szülinapjára. Otthagytam nekik a mobiltelefonos csomagot.

Átmentem T. Judithoz egy kávéra és megbeszéltük az évnyitókat.

Áron nagyon szépen leszedte és elpakolta a mosásból kiteregetett ruhákat.

Emőke délelőtt kiment a stégre olvasgatni és tanulni, majd amikor bejött, készített egy nagyon finom gombapaprikást, ami után mindenki bekapott egy Dömsödi krémest.

Ebéd után átvittem a Gazdagréti kapát, hogy a Feri bácsi segítségével tegyünk bele egy éket. Kicsit még ott maradtam, aztán hazajöttem, hogy én is ússzak egy jót a Dunában.

Később Emőke és Áron kivitték a gumikajakot és elmentek evezni. Én még egy darabig napoztam a stégen, és mi több aludtam is egy órácskát. Csak a naplemente után jöttem be, mert akkor már hűvösödött az idő.

Vacsorára elkészítettem egy újabb adag baconba tekert csirkemájat, amihez pirítósokat és tejfölös tehéntúróba kevert fügés és őszibarack kockákat vacsoráztunk.

Utána nagy locsolás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése