2016. szeptember 9., péntek

A nagyi nem akar velünk jönni


½ 7-kor bementem Áront kelteni. Nyugtázta, de nem kelt fel. 7-kor ismét bementem szólni, hogy mennyi az idő. Csak annyit mondott, hogy „tudom”. Végül 7:10-kor lépett ki a lakásajtón, a szobájában kupit hagyva.

Csák doktornő már 8-kor telefonált, hogy hívta a Nóra nagyit és kérte, hogy készülődjön. Azt mondta, hogy a nagyi egyáltalán nem emlékezett a tegnap esti kajálásra.

Ma is bepótoltam 5 napi bejegyzés publikálását, majd elkezdtem a Duolingót.

Amikor Áron hazajött (egy órával korábban, mert az utolsó órája elmaradt), azt mondta, hogy bár ebédelt bent a suliban mégis enne valamit. Mondtam, hogy van az a tejfölös karfiol reszelt sajttal, hozzá Emőke által készített rántott csirkemell. Amikor mondta, hogy a karfiolt nem kéri, mert nem szereti, csak a rántott csirkemellet, hirtelen olyan pipa lettem, hogy ennek a válogatósságnak nála nincsenek határai, hogy mind a kettőt kiöntöttem a WC-be. Most utólag már bánom, hogy ennyire elvesztettem a fejem, de amit Áron a válogatásban művel, az már tűrhetetlen. Nem mondom, hogy mindent szeressen, de ő ezerből 900-at nem szeret.

Nagyon gyorsan elindultunk. Miután beültünk az autóba, tettem még egy kísérletet és felhívtam a Nóra nagyit, hogy most indulunk érte, össze van-e pakolva, hogy vigyük őt is Dömsödre. Nem, mert ő nem érzi jól magát. Hiába mondtam neki, hogy Dömsödön nagyobb az esélye, hogy jobban lesz és addig is együtt vagyunk, kényeztetjük mindenféle finom kajával, amit csak kér, nem, nem és nem. Ő nem jön.

Az első állomás a TESCO. Ez alkalommal online bevásároltunk és csak érte kellett menni. Ez nagyon kényelmes megoldás. Otthon az íróasztal mellett összeállíttatom a rendelést, eljövünk érte és beteszik az autóba.

Utána azért bementünk, leadtuk a PET palackokat, meg a sörös dobozokat és még ugyanannyit vásároltunk, mint amennyit online rendeltünk. Én főleg húsokat (3 szelet tarja, egy jó darab oldalas) meg italokat (unikum, sör, gyümölcslé), Áron pedig a tervezett különleges hamburgeréhez alapanyagokat (darált marha, tojás, szezámmagos zsemle és saláta) vettünk. Még a Mannának is vettünk macskakaját, sőt neki még ajándékot is kaptunk.

Hat óra után érkeztünk Dömsödre. Ott kipakolni és mindent eltenni a helyére, nagy meló. Áron felszökött a számítógéphez, de nekem már nem volt erőm ez ellen balhézni.

Manna nagyon élvezi a terepet. Ki-be járkál és él, mint Marci hevesen.

Én egy órát locsoltam és azután én is elfáradtam. Áront még 11-kor kellett megkérnem, hogy kapcsolja ki a számítógépet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése