2016. szeptember 23., péntek

alzheimer kór


Úgy látom, hogy megtört a jég és Áron belátta, hogy valóban el kell indulnia 7-kor. Pár perccel 7 óra után már csak a rendetlenséget találtam a szobájában, őt nem.

Amikor bekapcsoltam a notebookom, a Microsoft csak fenyegetett, hogy 7:56-kor ki fogja kapcsolni, mert a Windows 10 hosszantartó frissítésbe fog kezdeni. Valóban sokáig tartott, mert már majdnem 10 óra lett mire végzett.

Közben megreggeliztem és igyekeztem minden mozdulatommal inkább a helyére tenni valamit, inkább, mint elővenni egy újat.

Manna is megreggelizett és utána kérte, hogy a délelőttöt még hadd töltse lent a parkban és majd 3 óra előtt feljön.

A W10 frissítéséből szinte nem éreztem semmit, csak remélni tudom, hogy jobb lett.

Megválaszoltam a beérkezett leveleket. Közben Katika áthozta a kivasalt ingeket és trikókat.

Elkezdtem a Duolingót, de most átkapcsolva olaszra, ha már komolyan gondoltam, hogy alkalmasint ki fogom kérdezni Áront.

A bloggal már egyszerűbb a dolgom, mert maximum egy nap csúszásom van.

Áron csak délután négykor érkezett haza, addigra én már minden vinnivalót, Mannát is bepakoltam az autóba.

Indulás előtt még elbúcsúztunk Emőkétől, majd hajts Lajcsi.

A TESCO-ban az volt a munkamegosztás, hogy Áron váltja vissza a PET palackokat, meg a sörös dobozokat. miközben én bevásárlok. Én csupán sertés körmöket, sertés farkat, meg sajtokat vettem és kiegészítettem a háztartást konyhai törlőpapírral és fogkrémekkel.

A sikertörténetnek az lett a vége, hogy nagyon rövid idő alatt végeztünk a TESCO-val.

Áron és Manna végig aludták az út hátralévő részét.

Még naplemente előtt értünk a bázisra. Manna rögtön birtokba vette a terepet, mi pedig Áronnal berámoltunk.

Áron rögtön felment, hogy folytassa a pihenést, én pedig miután elrámoltam, feltettem a köröm pörköltöt lassú tűzön főni.

Nóra nagyit felhívtam, hogy tudjam, hogy van és hogy nem felejtette-e el, hogy a kérésére azt beszéltük meg, hogy csak hétfőn délelőtt hajlandó bemenni a János Belgyógyászatára.

Elfelejtette, de ez engem egyáltalán nem lepett meg. Az ó Alzheimer kórja felmentést ad.

Én több mint tíz évvel vagyok nála fiatalabb és sajnos mégis előfordul, hogy kinyitom a hűtőszekrényt és közben nem jut az eszembe, hogy mit szerettem volna kivenni belőle. Csak remélem, hogy nem fogok eljutni olyan helyzetekbe, hogy kimenjek a WC-be és ott kezdjek el azon gondolkozni, hogy miért is jöttem ki oda.

Most, hogy odatettem főni a köröm pörköltött főni kellett volna benne néhány szem krumpli, de nem találtam a szuper krumpli hámozót, pedig az csak két helyen lehetett. Vagy a hámozóknál a szegre felakasztva, vagy a konyhaszekrény fiókban. Egyik helyen sem volt.  El kellett telni egy időnek, amíg rájöttem, hogy a szuper hámozót odaadtam Gábornak, hogy mutassa meg Klárinak, hogy ilyen is van.

Vacsorára nagyon ízletes lett a körömpörkölt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése