2016. szeptember 8., csütörtök

Nóra nagyi, Csák doktornő és én

Szép napos őszi reggelre ébredtem.

Áron a szobájában megint rumlit hagyva indult el a suliba. Nem fogok helyette rendet rakni. Úgy látom, hogy Mannát is levitte.

Áron tiszta és szennyes cuccai össze voltak keverve. Szétválogattam őket és reggeli után elindítottam egy mosást és a mosogatógépet is.

Elkezdtem a Duolingót és folytattam a közzétett blogok elmaradásának pótlását.

Amikor a mosógép végzett kiteregettem.

Lementem az ALDI-ba, vettem tejet, sajtot és egy ma akciós 30 fiókos apró csavar rendezőt Dömsödre.

Adri telefonált, hogy szombaton nézzek neki csillár akasztót Dömsödön az olcsó csavaros boltban, mert meg szeretné csinálni a Bogiék osztályában a táskaakasztókat és amit ő talált eddig az nagyon drága (300.- forint fölött van darabja).

Kerestem is és találtam is olcsóbbat a neten (76.- Ft/db), csak az a probléma, hogy amelyiknek elég nagy a szeme, annak túl hosszú a menetes része. Rögtön javasoltam neki egy szerelési technológiát, de ezt már e-mailben.

Amikor Áron kora délután megérkezett a suliból, röviden beszámolt a napjáról és pihenés címén rögtön elővette a notebookját.

Feltettem a félig kész karfiolhoz a felaprított zellert főni és egy húsz perc múlva bekevertem a karfiollal, fokhagymával és a tejföllel. Ráreszeltem a sajtot, de Áron még nem volt éhes, ezért csak egyedül ettem.

Négy órakor kértem, hogy most már rámolja el a szétválogatott tiszta ruhákat, menjen le megvenni a leckefüzetet és kezdjen el az iskolai dolgokkal foglalkozni. Ez ment egészen 5-ig, amikor is nekem el kellett indulnom a Nóra nagyihoz a hatra megbeszélt találkozóra a Csák doktornővel. Még volt annyi időm, hogy beszóljak Emőkének, nézzen a fiúra, hogy ne Internetezzen, hanem tanuljon.

A buszon ülve felhívtam Nóra nagyit, hogy készüljön, mert hatra megyünk hozzá.

-           Éppen akartalak hívni Gábor, hogy hívd fel a Csák doktornőt és mondd le a mai látogatását, mert nem vagyok jól.

-           Nagyi, éppen azért megy, mert nem vagy jól és megvizsgál, hogy mit tehet azért, hogy jobban legyél.

Közel egyszerre érkeztünk a nagyihoz. Én most találkoztam először a Csák doktornővel, eddig csak telefonon beszélgetünk.

A hosszú beszélgetést és a vizsgálatot a doktornő vezette, én csak akkor szólaltam meg, amikor engem kérdezett. A végeredmény az lett, hogy a doktornő is megkérte a nagyit, holnap jöjjön le velünk Dömsödre, a jövő hétre pedig adott egy beutalót a János kórház Belgyógyászatára egy átfogó státusz vizsgálatra. Engem pedig megkért, hogy most főzzek meg két szem krumplit és megvajazva kínáljam a nagyinak, mert attól van hányingere és rossz közérzete, hogy nem eszik, és nem iszik.

Lementem a Spar-ba és vettem néhány dolgot, köztük, krumplit, sajtot, kenyeret, virslit, pogácsát és egyebeket. Két szem megmosott krumplit és egy virslit tányérra rakva betettem a mikróba és tíz perc múlva a nagyi már rendesen falatozott. Ízlett neki a megvajazott főtt krumpli benne a sajttal és hozzá a virsli.

Nyolc óra után értem haza. Emőke panaszkodott, hogy bár rendesen megvacsoráztak, többször szólt Áronnak, hogy hagyja abba az Internetezést és kezdjen el tanulni, de hiába. A notebookját is el akarta kérni, de Áron nem adta. A leckefüzetért ½ 6-ra ért le az üzletbe, de az 5-kor bezárt. Kértem, hogy mutassa meg a leckét, azt mondta nem volt semmiből lecke. Amikor már este tízkor nekem sem akarta odaadni a notebookot, akkor kezdődött a nagy hangos balhé, amiben a tettlegesség sem maradt el.

Teljesen tanácstalan vagyok és kétségbe vagyok esve.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése