2016. szeptember 11., vasárnap

A családi találkozó


Kilenc óra felé ébredeztünk. Ároné lett a feladat, hogy készítse el a reggelit, mivel a hamburgert a saját elképzelése szerint szeretné megalkotni és különben is nekem tízre már haptákban kellene állnom, mert Berni jön angolórára.

A hamburger nagyon finom lett, nekem csak a tejeskávét kellett hozzá elkészítenem. Áron is meg volt elégedve a munkájával.

10 előtt még arra is maradt időm, hogy mindent összekészítsek, amiket haza szeretnénk vinni és bepakoljam az autóba.

Berni időben érkezett, ami azért is fontos, mert nekünk nagyon ki van számítva az időnk, hogy dél körül odaérjünk a családi találkozóra Halmos Marikáékhoz.

Az angol óra szerintem is jó volt, bár Berninek megmondtam, hogy én azt tervezem, hogy a harmadik tanév végén elmehet nyelvvizsgázni és ebből egy év már letelt. Úgy érzem, hogy a nyelvtannal egy kicsit elmaradtunk és ez főleg az én hibám, de most ráhajtunk és az eddig elért tudására, most utólag ráhúzzuk a nyelvtani szerkezeteket, amiben a legnagyobb szerepet az angol igeidők kapnak majd.

Végül 12-kor tudtunk indulni. Útközben Mannát kitettük Gazdagréten és úgy mentünk tovább a Pinty utca 8-ba. Semmiről nem maradtunk le. A nagy Család – talán lehettünk 40-en is – már egybegyűlt. Áronnal ettünk egy-egy tányérral Marika elmaradhatatlan gulyásleveséből, utána mindenféle sütemény és gyümölcs. Sokan ugyanazokat a történeteket ismételgették , amiket már tavaly is elmondtak. Láttam, hogy Áron unatkozik egy kicsit, mert nem volt ott Deák Évi két fia Lóci és Menyus.

Nem maradtunk sokáig, szerintem már négykor itthon voltunk. Manna nagyon örült, hogy hamar hazajöttünk.

Itthon Áron megkérdezte, hogy visszakaphatja-e a notebookját. Azt találtam mondani, hogy ha felmondja a holnapra feladott leckéit, akkor igen. Ez úgy tűnik nagyon hatott, mert egy fél órán belül túl voltunk az egész kikérdezésen.

Közben én Duolingóztam, ismét behoztam 5 napot a blog bejegyzések közzétételén és megírtam a mai napot.

Éjjel úgy értékeltem, hogy mégsem volt jó ötlet Áronnak visszaadni a notebookját, mert amikor kimentem (1/2 3), bár aludt, de még mindig ott villogott a szeme előtt egy bugyuta rajzfilm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése