2016. szeptember 13., kedd

E-napló


Áronnak a tervezett 7 óra helyett csak 7:16-kor sikerült elindulnia.

Én csak lassan és fokozatosan keltem fel, miközben fejben összeállítottam a mai tennivalóimat.

Elkezdtem a Duolingót, de hamar lapoztam a blogok felé.

Ma végre sikerült belépnem az E-napló-ba, de attól se lettem boldogabb. „2016. szeptember 7-én Áron a kémia óráról 6 percet késett.” Hiába kérem Áront, hogy legkésőbb 7:00-kor lépjen ki az ajtón, aznap e helyett 7:12-kor indult el. Egy félévben három késés = igazolatlan óra.

Reggelire készítettem két meleg szendvicset (tarja, rajta sajt).

Délelőtt bevittem a kitöltött „életben lét” igazoló papírt a kerületi okmányirodába. Azt mondták, hogy 2-3 nap múlva készen lesz, ha magyarul is rajta van a szöveg, mert ott németül senki nem tud.

Hazajövet hosszan beszélgettem Katikával a fagylaltozóban, miközben csak kenyérért mentem a pékségbe.

Manna is feljött velem, mert lóg az eső lába.

Felvittem Ilinek az online bevásárolt három palack olaját és kaptam tőle egy adag mángoldot. Gyorsan utánanéztem, hogyan kell elkészíteni, de főzése közben annyira összeesett, hogy ki kellett egészítenem egy mélyhűtött spenóttal. Áron közben leszaladt szerecsendióért a CBA-ba.

Apropó CBA. Már sok kritikát olvastam a CBA-ról, de ennél nagyobbhoz még nem volt szerencsém. Lent jártam az Aldi-ban valamiért és mit láttam? Hát azt, hogy a CBA egyik pénztárosa is ott vásárol az Aldi-ban.

A mángold- spenót főzelék egy kicsit sósabbra sikerült a kelleténél, de azért ettük. Emőke hozott át hozzá pizza szeleteket, de ő is mondta, hogy „szerelmes a szakács”.

Este megint családi tanács. Emőke és Áron közösen alkottak és mindketten aláírtak egy - a jövőről szóló - Házirend dekrétumot.

Este még olvasgattam H. Réka Arduinós tankönyvét, ami nagyon tetszett. Fogom is tanulgatni, mert tervezem, hogy a Dömsödi fűtésautomatikát átállítom a mobil telefonos rendszerről online Internetesre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése