2016. november 13., vasárnap

A lustaság fél egészség


Lassan már tíz óra és még az egész család lustálkodik. Áron még ki se nyitotta a szemét, én hanyatt fekve megnéztem a leveleimet, elkezdtem a Duolingót és írom a blogot, miközben Manna a lábaimon ágyazott meg magának. Elolvasom a legutóbbi brushup-on vett anyagot.

Persze az is lehet, hogy a nagy lustálkodásnak az egyik oka az, hogy tudat alatt mozog, hogy ha felkelek, akkor a guggolással kell kezdenem. A mai guggolás különben is nehezebben ment a szokásosnál, pedig már majdnem két hete csinálom.

Vagy talán azért lustálkodunk, mert vasárnap van és a hetedik nap, pihenő nap?

A nagyvilág hírei rosszak, a facebook olvashatatlanul durva, csak a Dömsödi jó levegő, az itteni béke és a nyugalom az, ami elviselhető, Áronnal pedig a problémákat is beleértve jó együtt lenni.

Lementem reggelizni. A mikróban megmelegítettem egy szelet pizzát és behoztam az istállóból egy tányér kocsonyát.

Áron még egy darabig lógott a neten, de azután ő is lejött reggelizni (illetve ebédelni, mert már ½ 1 van).

Ebéd után átmentem Gabikáékhoz megnézni az új Lenovo notebookját. 60 ezerért egy nagyon jó kis gép Intel i5 4GB Ram-mal és W7-tel. Egyedül a merevlemez kicsi 150 GB, de éppen küldtem neki egy Degoo meghívót, ami alapból+100 GB. Megígértem Gabikának, hogy a nagyi lézernyomtatóját megkapják tőlünk ajándékba.

Amikor hazajöttem ott volt Levi is, éppen befejeztek egy sakkpartit Áronnal. Mondtam, hogy mára még két feladat van: fel kell szedni egy kosárnyi almát és a smaragdfák lehullott leveleit el kell vinni a komposztálóba. Osszuk meg a munkát. Áron és Levi mindenben sokat segítettek.

Már kikapcsoltam a fűtést, mert egy óra múlva indulunk haza Gazdagrétre.

Áront megkértem, hogy aktivizálja magát az összepakolásban.

Induláskor még benéztünk Judithoz. Neki vittünk egy tányér kocsonyát, a Pongónak pedig sok-sok csontot. Juditnál tudtam beszélni Rédeinével, hogy mi a soron következő elintézni való a német nyugdíjával kapcsolatban.

Dömsöd határában Áron még kérte, hogy álljunk meg a Dobos ABC-nél és vegyünk némi innivalót.

Hazaérve Manna rögtön kikövetelte a neki járó dolgokat. Kért enni, inni és elfoglalta a zöld széket.

Én megmelegítettem a rántott csirke mellet, ami nagyon száraz lett, viszont tálaltam hozzá jégsalátát, ami finom lett. közben megfőztem a már pár napja ide-oda hurcolászott spenótot, ami elég jóra sikerült.

Áront megkértem, hogy időben feküdjön le és kapcsolja ki a net eléréseit.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése