2016. november 29., kedd

Szülinap


Hallottam amikor Áron mögött csukódott az ajtó, de az almát megint itthon felejtette.

Nem lustálkodhattam sokáig, mert készülnöm kell a bulira. Az én nagy fiam ma 15 éves.

Gyorsan felkeltem, bekaptam egy összeütött reggelit (egy szál virsli, lágy tojás és tejeskávé).

Elzártam a lakásban a vizet, hogy le tudjam szerelni a WC-ben tönkrement sarokszelepet és indultam.

Az első állomás az Auchan lett, mert láttam, hogy hirdetett egy alapkiépítésű drónt. Ott helyben vettem hozzá tölthető és nem tölthető elemeket, no meg egy töltőt. Mindjárt nem lett olyan súlyos a pénztárcám.

A büfé asztal kedvéért átmentem a TESCO-ba. Sonkák, szalámik, sajtok, sprotni, mustár, unikum, sör és üdítő italok valamint csemege uborka és cékla, különféle chipsek, mogyoró, és pattogatni való kukorica kerültek a bevásárló kosárba. Itt se lettem sokkal gazdagabb, de hát Áronnak egy évben csak egyszer van szülinapja és azt szeretném, ha nagyon örülne.

A következő állomás a Praktiker, ahol a minta utáni feltöltő sarokszelepet és teflon tömítő szalagot vettem.

Hazaérve felcipeltem az összes, frissen bevásárolt cuccot és nekiálltam az új WC feltöltő sarokszelep beszerelésének. Hibátlanul működött. Most már van víz, elindítottam a nagymosást.

Az első feladat a minden évben visszatérően nagyon sikeres lazac kenőcsének az elkészítése. (saját olíva olaja, mustár, fokhagyma, kapor és méz) Ezután a lazac szeleteket a kenőccsel bekenve lefóliázva a tányért betettem a hűtőbe.

Következik a dió torta feldarabolása és a kenőcs (úri helyen ezt krémnek nevezik) felvitele, majd a díszítő diók felragasztása.

A hét személyesre kinyitott büfé asztalt letakarítottam és megterítettem.

Emőkének is adtam feladatot. ½ 5-kor kezdje el készíteni a szendvicseket, de előtte vegyen néhány dolgot a CBA-ban, amiket én elfelejtettem: (szendvicseknek való kenyér, vaj és egy 5-ös számú gyertya, mert Áron tavaly még csak 14 éves volt).

Emőke pirította és kente vajjal vagy kőrözöttel a kenyereket, én pedig raktam rá a cuccokat (sprotni, citrom, szalámi, sonka, sajt, csemege uborka). Amikor megjött Ili, ő is segített.

Közben megérkeztek a fiúk is (Olivér, Bálint és Ábel), kezdődhetett a kaja. Mindenki tetszése szerint vett a tálakból. Én unikummal kínáltam Emőkét és Ilit, Áron pedig üdítő itallal a fiúkat.

Az asztal egyik fénypontja a lazacos pirítós volt.

Mire a tortához értünk, már mindenki meglehetősen jóllakott volt és bár mindenki repetázott belőle, annyi azért maradt, hogy egy szeletet Emőke is hazavihet, Katikának is jut és még két szeletet levihetünk Leventének és Juditnak is Dömsödre.

A gyertyagyújtás, az ének és az ajándékozás már nem kapott nagy hangsúlyt.

A fiúk bementek Áron szobájába kártyázni, vittek be magukkal mindenféle rágcsát és még Emőkének is megengedték, na, jó csak az elején, hogy velük menjen.

Kriszta kérésére ½ 9-kor berekesztettem a bulit, mert mint Viberen írta az ikreknek ma még tanulniuk kell.

Áron a lefekvés előtt nagyon megköszönte, hogy egy ilyen szuper szülinapi bulit rendeztem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése